Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Στο ... ύψος τους οι τιμές

Παρά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης ότι οι τιμές των καυσίμων (τουλάχιστον για την τρέχουσα βδομάδα) μειώνονται, οι τιμές στα πρατήρια παραμένουν αμετάβλητες. Οχι βέβαια διότι οι βενζινοπώλες αρνούνται να τις κατεβάσουν, αλλά επειδή οι τιμές που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πλασματικές και στοχεύουν στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές, για το Λεκανοπέδιο Αττικής, η αμόλυβδη πρέπει να πωλείται στις 257,1, ωστόσο τα πιο φθηνά πρατήρια στην Αθήνα, πουλάνε την αμόλυβδη 10 - 12 δραχμές ακριβότερα από αυτές που προβλέπουν οι ενδεικτικές τιμές.

Χτες το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να μειώσει το σάλο που έχει προκαλέσει με τα καθημερινά δελτία ενδεικτικών τιμών και το αλαλούμ που έχει προκαλέσει στην αγορά, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει ότι σταματάει για μια βδομάδα την έκδοση του ημερήσιου δελτίου ενδεικτικών τιμών, πλην όμως οι τιμές που ανακοινώνει ότι θα ισχύσουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, απέχουν κατά πολύ από τις πραγματικές τιμές που διαμορφώνονται στην αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ