Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αποφασίζουν για τη δράση τους

Σύσκεψη σήμερα, στις 6 μ.μ., στον Παλαμά

Σήμερα, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στον Παλαμά, για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των αγροτών της περιοχής, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη που θα γίνει στη δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Παλαμά, θα συζητηθούν τα προβλήματα που αφορούν στο βαμβάκι της νέας εκκοκκιστικής περιόδου 2000 - 2001, οι θέσεις του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη βαμβακοκαλλιέργεια στη χώρα μας, η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και ο προγραμματισμός αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, δηλώνουν αποφασισμένοι ν' αγωνιστούν κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους. Η κατάσταση που έχουν περιέλθει εξαιτίας αυτής της πολιτικής είναι δραματική και αναμένεται να χειροτερέψει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των βαμβακοπαραγωγών που φέτος, έτσι ή αλλιώς θα χάσουν κι άλλο εισόδημα, αφού ακόμα και αν η τιμή του προϊόντος κυμανθεί στα ίδια με πέρσι επίπεδα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η μεγάλη ανατίμηση του δολαρίου σε σχέση με τη δραχμή και η ταυτόχρονη μείωση της τιμής του ΕΥΡΩ θα αφαιρέσουν από το αγροτικό εισόδημα.

Πρόσθετο μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες, είναι η αναμενόμενη τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου - υπολογίζεται ότι η τιμή του θα διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι - που θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής των προϊόντων. Γι' αυτό και ένα από τα βασικά αιτήματα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι η μείωση της τιμής των καυσίμων και οι αγρότες ετοιμάζονται να συντονίσουν την πάλη τους κατά της πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τα καύσιμα, με τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών της Ευρώπης που ήδη έχουν ξεσηκωθεί διεκδικώντας τη μείωση της φορολογίας των καυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ