Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τιμωρούνται γιατί... παράγουν
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι του νομού Μαγνησίας. Η παραγωγή γάλακτος ξεπέρασε τις απαράδεκτα χαμηλές ποσοστώσεις, όπως τονίζεται σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, με αποτέλεσμα το πρόστιμο συνυπευθυνότητας που καλούνται να πληρώσουν οι παραγωγοί να είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αδύνατο να πληρωθεί, αφού πλησιάζει τις 60 δρχ./κιλό.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΝίκοςΓκατζής και ΓιάννηςΠαττάκης, επισημαίνεται: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, επειδή στην τελευταία αναθεώρηση των ποσοστώσεων που έγινε στην ΕΕ, πριν δύο περίπου χρόνια, συμφώνησε και μάλιστα πανηγύρισε με την πολύ μικρή αύξηση της ποσόστωσης γάλακτος για τη χώρα μας. Αποτέλεσμα είναι να καλούνται σήμερα οι κτηνοτρόφοι να πληρώσουν το τίμημα αυτής της συμφωνίας».

«Το πρόστιμο συνυπευθυνότητας είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», εξηγούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «επειδή ο αγελαδοτροφικός κλάδος στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά και οξυμένα προβλήματα από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, από την καραντίνα που επιβλήθηκε εξαιτίας διαφόρων ζωονόσων, από τις ανατιμήσεις των τιμών των ζωοτροφών, αλλά και την πτώση των τιμών των ζωοκομικών προϊόντων».

Για τους λόγους αυτούς, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι ενέργειες θα κάνει για να μην πληρώσουν οι αγελαδοτρόφοι το πρόστιμο συνυπευθυνότητας.
  • Αν θα αλλάξει γνώμη και θα διεκδικήσει διπλάσιο της ποσόστωσης γάλακτος για τη χώρα μας, προκειμένου να καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να προστατέψει την αγελαδοτροφία και το εισόδημα των αγελαδοτρόφων της χώρας μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ