Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ: Την απαράδεκτη απόλυση του οδηγού στα ΚΤΕΛ ΑΕ της Αχαΐας Αντώνη Λεχουρίτη, τον οποίο η εργοδοσία πέταξε στο δρόμο μετά από 28 χρόνια δουλειάς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.

ΟΤΑ: Χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση έληξε η χτεσινή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΟΕ ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των εργαζομένων. Ο γενικός γραμματέας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα αρχίσει να καταβάλλεται η αύξηση του ειδικού επιδόματος, για το ζήτημα της πληρωμής των σχολικών φυλάκων, όπως και για το αίτημα για άρση του καταλογισμού σε εργαζόμενους που παίρνουν επίδομα χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν το δικαιούνται. Για το αντεργατικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στο οποίο έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι θα κατατεθεί προς ψήφιση το επόμενο διάστημα. Τη στάση της πλειοψηφίας που διευκολύνει την κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την απόλυση εργαζόμενης με γραπτό μήνυμα Κυριακή βράδυ από τον εργοδότη της καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Πρόκειται για εργαζόμενη σε κατάστημα τροφίμων στον Πειραιά με εργοδότη τον Γιάννη Βασιλόπουλο. «Ολο και νέα φαινόμενα αντιμετωπίζουμε σε χώρους δουλειάς που δείχνουν την προσπάθεια των εργοδοτών να δημιουργούν εργασιακή ανασφάλεια και πρόθεση προσβολής και υποτίμησης της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε σύσκεψη καλεί τις καθαρίστριες και τους καθαριστές των δημοσίων σχολείων της Αθήνας αύριο Σάββατο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ος όροφος), η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστών - Καθαριστριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ