Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε κοινό αγώνα αγρότες, κτηνοτρόφοι

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 11 στο άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε κοινό αγώνα αγρότες, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι θα καταδικάσουν αύριο με μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την πολιτική που τους ξεκληρίζει, που συρρικνώνει την εγχώρια παραγωγή, που δημιουργεί σύγχρονους τσιφλικάδες, διασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο. Την πολιτική που αφαιρεί καθημερινά από την εργατική τάξη της χώρας μας τη σταθερή δουλειά, το 8ωρο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που στηρίζει την ακρίβεια.

Στην περιοδεία τους χτες στα χωριά της Δυτικής Θεσσαλονίκης τα στελέχη της ΠΑΣΥ, ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, κάλεσαν αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά αύριο στις 11 το πρωί στη συγκέντρωση της ΠΑΣΥ στο Αγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Ο Βαγγ. Μπούτας αναφέρθηκε στην ΚΑΠ που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που σημαίνει με απλά λόγια, όπως τόνισε, ότι οι μικροί θα πρέπει να ξεκληριστούν, τα σύγχρονα τσιφλίκια να αντικαταστήσουν τη μικρή παραγωγή και να συγκεντρωθεί η μικρή παραγωγή σε λίγα χέρια. «Ολη η κατάσταση προς τα εκεί οδηγεί και δεν το κρύβει πλέον η κυβέρνηση και ο υπουργός Γεωργίας, ανεξάρτητα αν προσπαθεί με διάφορους τρόπους να το "περάσει" ότι είναι μονόδρομος αυτή η κατάσταση», τόνισε.

«Εμείς παλεύουμε να μην περάσει αυτή η πολιτική, να ανατραπεί και στη θέση της να υπάρξει μια πολιτική που θα στηρίζεται στη μικρομεσαία αγροτιά και μια αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό». Ακόμη έκανε λόγο για τα άμεσα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων για τα οποία αγωνίζεται η ΠΑΣΥ, όπως η προστασία της εγχώριας παραγωγής, η μείωση του κόστους παραγωγής, η επιδότηση στις ζωοτροφές και στα εφόδια, η στήριξη των συνεταιρισμών, η πλήρης κάλυψη των ζημιών από όλες τις αιτίες κλπ.

Να πάρουν μέρος μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο καλεί τους συναδέλφους του ο Στέλιος Βογιατζής, πρόεδρος του σωματείου κτηνοτρόφων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. «Η οικονομική μας κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, δηλώνει. Οι ζωοτροφές έχουν ανέβει 120-130% σε σχέση με πέρσι (το καλαμπόκι από 15 λεπτά πέρσι έφτασε φέτος τα 35 λεπτά). Την ίδια ώρα οι βιομηχανίες συνεχίζουν να δίνουν τις ίδιες χαμηλές τιμές στο γάλα. Ο καταναλωτής στη συνέχεια πληρώνει αυτό το γάλα 3 και 4 φορές πάνω από την αξία που το αγοράζουν από μας οι βιομηχανίες. Οπως φαίνεται οι μισές και περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες θα αναγκαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου να βάλουν λουκέτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ