Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δωρεάν και μειωμένα εισιτήρια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

«Οι προκλητικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αποφάσισε η κυβέρνηση δυναμώνουν τη ληστεία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι προσχηματικά και διάτρητα. Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να υπηρετούν τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά, κλιμακώνοντας συνολικά την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της πλουτοκρατίας. Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εργαζόμενους το πρωί, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες. Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑΜΕΑ. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας μεταφορών.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη σε όλους τους εργασιακούς χώρους με το πλαίσιο και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ. Για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα, για κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ