Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νέα δίκη αγωνιζόμενων μαθητών

Ενα νέο κρούσμα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων εξελίσσεται στην Καρδίτσα με δίκη μαθητών, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 19 Σεπτέμβρη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του πρώην ΤΕΛ, του 2ου Λυκείου και του πρώην Πολυκλαδικού, είναι «παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση κατά συναυτουργία», κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων το 1998.

Στην πραγματικότητα, οι μαθητές της Καρδίτσας, όσο και εκατοντάδες άλλες συμμαθητές τους, στη διάρκεια των τριών χρόνων εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, διώκονται γιατί αγωνίστηκαν για μια άλλη Παιδεία, απαίτησαν την κατάργηση των νόμων - λαιμητόμων 2525/97 και 2640/98, διεκδίκησαν το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στο πλευρό των μαθητών - που, σημειωτέον, οι περισσότεροι έχουν τελειώσει το σχολείο - στέκεται με ανακοίνωση συμπαράστασης το ΔΣ της ΕΛΜΕ του νομού, που σημειώνει:

«Ο αγώνας των μαθητών δικαιώθηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού και ανάγκασε τη νέα πολιτική ηγεσία να κάνει τις πρόσφατες διορθώσεις». Οι εκπαιδευτικοί καταλήγουν τονίζοντας: «Ο κοινός αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για μια αναβαθμισμένη δημόσια, δωρεάν παιδεία συνδέεται άρρηκτα με την άσκηση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων στη χώρα μας» και καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν οι δίκες και να καταργήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ