Κυριακή 17 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Λισαβόνα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, βρίσκεται στη Λισαβόνα, μετά από πρόσκληση του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμα οι Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Το Πορτογαλικό ΚΚ φιλοξένησε χτες Σάββατο 16/2 τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την προετοιμασία της 10ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα φιλοξενηθεί φέτος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική. Συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβάλει σειρά κομμάτων, για το κύριο θέμα της φετινής συνάντησης, καθώς και όλες οι πλευρές της προετοιμασίας της, και οι αιτήσεις σειράς κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στη διαδικασία αυτών των διεθνών συναντήσεων. Εγινε ανταλλαγή πληροφοριών για τους αγώνες στις χώρες τους και διεθνώς και αποτίμηση σειράς κοινών πρωτοβουλιών των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, όπως ήταν η πρόσφατη περιφερειακή συνάντηση των ΚΚ της Μέσης Ανατολής στην Αθήνα, η καμπάνια αλληλεγγύης στους Ούγγρους κομμουνιστές και τους 5 Κουβανούς πατριώτες, οι πρωτοβουλίες ενάντια στην «ευρωσυνθήκη» και στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και άλλες που είχαν συμφωνηθεί στην 9η Συνάντηση στο Μινσκ, που έγινε παραμονή της 90ής επετείου της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ