Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Κινητά φράγματα» εναντίον διαδηλωτών

Κατατέθηκε στο ΣτΕ το σχετικό ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών

Ακόμη και «κινητά φράγματα» προμηθεύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις και το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο Επικρατείας, οι αστυνομικοί που επιφορτίζονται με «τη λήψη μέτρων τάξης» στις μαζικές συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις θα εξοπλίζονται σαν αστακοί και με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής θα φέρουν στολή κατασκευασμένη από βραδύκαυστο ή αντιπυρικό υλικό, καθώς και τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα διαφόρων σημείων του σώματος, κράνος, άρβυλα, πυροσβεστήρα, ασπίδα, αλεξίσφαιρο γιλέκο, προσωπίδα αερίων με κατάλληλο φίλτρο και αδιάβροχο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται «σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναθροίσεων» θα χρησιμοποιούνται και κινητά μεταλλικά πλέγματα που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη παραγγελθεί στη Γαλλία.

Οι ειδικοί φρουροί πρεσβειών θα φορούν αλεξίσφαιρο γιλέκο και θα φέρουν φορητό ασύρματο και χειροβομβίδες κρότου και λάμψης, ενώ και οι αστυνομικοί που είναι στην ειδική φρουρά βουλευτών και υπουργών θα φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ