Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αποχή από τα μαθήματα λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου

Η απόφαση πάρθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας

Σε αποχή από τα μαθήματα βρίσκονται από χθες οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο «χτυπήθηκε» εκ νέου από το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στις 14 Φλεβάρη, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος στατικής επάρκειας που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, έχουν αποκαλυφθεί οι οπλισμοί στα υποστυλώματα και εμφανίζονται παντού σημεία αποσάθρωσης, όπως προκύπτει και από τον έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της αντίστοιχης Διεύθυνσης της Νομαρχίας. Το κτίριο έχει κατασκευαστεί προ 68ετίας με υλικά άγνωστης αντοχής και δεν υπάγεται σε κανέναν αντισεισμικό κανονισμό. Οι μηχανικοί, με έγγραφό τους μετά από τον πρωτοβάθμιο ακόμη έλεγχο, επισήμαναν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, γιατί υπάρχει πρόβλημα στατικότητας.

Ωστόσο, παρά τις κινητοποιήσεις των γονιών και το προηγούμενο διάστημα για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και αποκατάστασης της στατικότητας του κτιρίου, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές περιμένουν ακόμη την ολοκλήρωση της μελέτης! Οι γονείς απαιτούν να δοθεί προσωρινή λύση με την άμεση διαμόρφωση των αιθουσών στο κομμάτι του κτιρίου που δεν αντιμετωπίζει στατικό πρόβλημα, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέχρι είτε να γκρεμιστεί το προβληματικό κομμάτι του κτιρίου και να κατασκευαστεί νέο, είτε να αποκατασταθεί η στατική επάρκεια του σχολείου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας σημειώνει πως «η πρόσφατη σεισμική δόνηση έφερε για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης του νομού, της προστασίας των κατοίκων και της περιουσίας τους, ιδιαίτερα των παιδιών. Για το ΠΑΜΕ αυτό αποτελεί έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως «οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, τον νομάρχη και τους δημάρχους του δικομματισμού είναι τεράστιες. Συνυπεύθυνες είναι και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των σωματείων των εκπαιδευτικών, αλλά και των συλλόγων γονέων που δεν παίρνουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση». Καταλήγοντας, καλεί τα ΔΣ των εκπαιδευτικών σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, να αποφασίσουν πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων για την άμεση δρομολόγηση λύσεων και την οριστική επίλυση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ