Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Υπόθεση της νεολαίας η προστασία του βουνού

Ξεκινούν αύριο, Σάββατο, οι πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ στην Αττική

Η νεολαία πρέπει να πάρει την υπόθεση της προστασίας της Πάρνηθας στα χέρια της
Η νεολαία πρέπει να πάρει την υπόθεση της προστασίας της Πάρνηθας στα χέρια της
«Δράση τώρα για την προστασία της Πάρνηθας. Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί γιατί και αυτό ...θα το πουλήσουν».

Με το σύνθημα αυτό ξεκινούν αύριο, Σάββατο 23 του Φλεβάρη, οι πολύμορφες πρωτοβουλίες των Οργανώσεων Αττικής της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για την Πάρνηθα. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλώσουν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες θα αναπτύξουν τη δική τους ταυτόχρονη δράση για την Πάρνηθα με σκοπό να πάρουν οι νέοι της περιοχής την υπόθεση στα χέρια τους.

Ειδικότερα, οι πρωτοβουλίες ξεκινούν με:

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο Θρακομακεδόνων το Σαββατοκύριακο 23 και 24 του Φλεβάρη με σύνθημα: «Για να μην έχουμε πράσινο μόνο στο ...τερέν ...παίζουμε μπάλα στην Πάρνηθα».
  • Στη συνέχεια, το Σάββατο 1 του Μάρτη, «τραγουδάνε για το περιβάλλον και τις πόλεις που τους αξίζουν» με μεγάλη μαθητική συναυλία, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Μενιδίου.
  • Την Κυριακή 2 του Μάρτη τραγουδάνε «Ελα να πάμε στα καμένα...» και ξεκινάνε για ορεινή εκστρατεία στο βουνό στις 11 το πρωί από την πλατεία Μενιδίου.
  • Κατάληξη όλων των παραπάνω πρωτοβουλιών θα αποτελέσουν τα «αγωνιστικά κούλουμα», που θα διοργανώσουν την Καθαρή Δευτέρα, στις 10 του Μάρτη, στην οδό Πάρνηθος, στη 16η στάση, με γλέντι, λαϊκή συναυλία, λαγάνες, χαρταετούς, κ.ά.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6930.656.386.

Στόχος μας η δραστηριοποίηση της νεολαίας

Για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των πρωτοβουλιών μίλησε στον «Ρ» ο Τεύκρος Παντελόγλου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Αττικής της ΚΝΕ και γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.

«To πρόβλημα της Πάρνηθας τόσο με την καταστροφή του καλοκαιριού αλλά και με τις προσπάθειες για να μετατραπεί το βουνό σε ένα μεγάλο φιλέτο γης για εκμετάλλευση είναι ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τους νέους τόσο της περιοχής αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου», επισήμανε, και συμπλήρωσε: «Με την πολιτική που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τους γύρω δήμους επιδιώκεται να βγάλουν στην ουσία την Πάρνηθα στο σφυρί. Αν το επιτρέψουμε, οι σημερινές νέες γενιές αλλά και αυτές που έρχονται δε θα γνωρίσουν ποτέ την Πάρνηθα όπως ήταν και όπως θα έπρεπε να ήταν».

«Μπροστά λοιπόν, συνέχισε, σ' αυτή την οδυνηρή προοπτική παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας με σκοπό το ζήτημα της προστασίας της Πάρνηθας να γίνει υπόθεση όλης της νεολαίας και του λαού. Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι, που είναι οι δασοκτόνες πολιτικές, και να προβληθεί ένα πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης ώστε να μπορούν να χαίρονται οι νέοι το βουνό. Με δάσος και όχι με τσιμέντο, πάρκινγκ και τουριστικές επενδύσεις! Γι' αυτό επιδιώκουμε και με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που παίρνουμε το επόμενο διάστημα να δραστηριοποιηθεί η νεολαία. Να συσπειρωθεί και να δράσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αποκατάσταση δεν ήρθε ακόμα... (2017-06-27 00:00:00.0)
Το δάσος είναι λαϊκή περιουσία (2008-09-10 00:00:00.0)
«Να αντιδράσουμε πριν είναι αργά!» (2008-09-09 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για τα «αγωνιστικά Κούλουμα» (2008-03-06 00:00:00.0)
«Εκστρατεία » στο βουνό (2008-02-29 00:00:00.0)
«Τρέμουν» τις πλημμύρες εξαιτίας της ανυπαρξίας έργων (2007-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ