Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Μαζική αντίδραση για τον αγωγό φυσικού αερίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στη διέλευση αγωγού και κατασκευή μονάδας συμπίεσης φυσικού αερίου από την περιοχή της Πέρδικας στην Ηγουμενίτσα προς την Ιταλία, πραγματοποίησαν προχθές το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, καθώς και από τα Σύβοτα. Οι κάτοικοι «έκλεισαν» κοινοτικές και δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα και έφθασαν με λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Από εκεί με μαχητική πορεία έφθασαν έξω από το ΤΕΙ της πόλης, όπου γινόταν ημερίδα για το θέμα από την ΤΕΔΚ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το παράρτημα Ηπείρου του ΤΕΕ.

Κόντρα στην προσπάθεια των τοπικών εκπροσώπων της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της να πείσουν για τα «εθνικά» ευεργετικά αποτελέσματα και τις δήθεν προοπτικές ανάπτυξης από τη διέλευση του αγωγού από την παραπάνω περιοχή όπου είναι έντονη η τουριστική δραστηριότητα, οι κάτοικοι διατράνωσαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να διαταραχτεί ακόμη παραπέρα ο κοινωνικοοικονομικός ιστός της περιοχής και να επιβαρυνθεί το περιβάλλον.

Στο πλευρό των κατοίκων παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα Γιάννη Παπαθεοδώρου, για να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή(1.2.08), ενώ προηγούμενα, στις 22/1/08, καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης του έργου σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ που μοιράστηκε και στην κινητοποίηση και συνάντησε ευρεία αποδοχή, αναδεικνύονται, μεταξύ άλλων, οι βαθύτεροι στόχοι και τα συμφέροντα που υπάρχουν από τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου. Στόχοι και συμφέροντα που σχετίζονται με τους ευρύτερους σχεδιασμούς και τον ανταγωνισμό - κερδοφορία ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα της Ενέργειας.

Η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις για έλεγχο των σημείων παραγωγής και των κέντρων κατανάλωσης της Ενέργειας. Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να αντισταθούν και να καταδικάσουν την πολιτική και τους φορείς της που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα κατοχυρώνει την Ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς νερό η Πέρδικα Ηγουμενίτσας (2021-07-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-04-05 00:00:00.0)
Ανοχύρωτη πόλη στην κακοκαιρία (2003-10-23 00:00:00.0)
Εγκαινιάζουν έργα για το μεγάλο κεφάλαιο (2003-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ