Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς νερό η Πέρδικα Ηγουμενίτσας

Εξαιτίας της διαχρονικής εγκατάλειψης του δικτύου ύδρευσης

Χωρίς νερό έμεινε η Πέρδικας Ηγουμενίτσας εν μεσώ καλοκαιρινής περιόδου και με υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, από την περασμένη Τρίτη 13/7 διακόπηκε η υδροδότηση στην Πέρδικα λόγω σοβαρής βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Ωστοσο, τα προβλήματα στην υδροδότηση του οικισμού κρατούν χρόνια, με συχνές διακοπές της παροχής νερού και χαμηλής πίεσής του, οδηγώντας σε απόγνωση τους κατοίκους. Η τελευταία διακοπή του νερού ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων, που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο απαιτώντας άμεσα μέτρα. Η δημοτική αρχή παρά τις διαβεβαιώσεις για αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό, στις ενστάσεις των κατοίκων ότι τα προβλήματα κρατούν χρόνια, αρκέστηκε στη διαπίστωση ότι το ph του νερού της περιοχής είναι υψηλό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλατα τα οποία προκαλούν βλάβες στο δίκτυο. Την ίδια ώρα βέβαια δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση γιατί τα παραπάνω προβλήματα δεν δημιουργούν βλάβες στο δίκτυο που τροφοδοτεί με νερό τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή Καραβοστάσι, λίγα χιλιόμετρα από τον οικισμό.

Υπεύθυνη η πολιτική που μετατρέπει το νερό σε εμπόρευμα

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι οι κάτοικοι της Πέρδικας στερούνται το νερό στο όνομα του «κόστους» συντήρησης και αποκατάστασης του απαρχαιωμένου δικτύου, της έλλειψης προσωπικού και των αποψιλωμένων συνεργείων της ΔΕΥΑΗ, την ίδια ώρα που πληρώνουν πανάκριβα τιμολόγια.

«Μια πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που "πίνουν νερό" στο όνομα της ΕΕ και την πολιτική της στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Συμφωνούν επί της ουσίας με ένα πλαίσιο διαχείρισης, στη λογική της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του κέρδους, υλοποιώντας κατά γράμμα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που ενσωματώνει τις αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ και έχουν μετατρέψει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα», τονίζεται στην ανακοίνωση. Η ΚΟ καλεί τους κατοίκους να απαιτήσουν την άμεση τροφοδοσία τους με νερό και με ευθύνη του δήμου χωρίς καμία επιβάρυνση, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσες μέρες το νερό είναι κομμένο ή σε περιοχές με σταθερά μικρή πίεση, πραγματοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής, αντικατάσταση φθαρμένων και ακατάλληλων δικτύων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ