Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευθύνη...

«Ως γιατρός, έχω γυρίσει ήδη 3 στρατόπεδα και η κατάσταση είναι ίδια παντού. Βασικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερός γιατρός σε κάθε μονάδα και αναγκαζόμαστε να γυρίζουμε από στρατόπεδο σε στρατόπεδο (...) Οι ελλείψεις στα στρατόπεδα δεν διαφέρουν πολύ απ' τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. (...) συνεχίζουμε να καταγράφουμε κρούσματα. Η διαχείριση μπορεί να χαρακτηριστεί ανεύθυνη. Τα μέτρα δεν έχουν τηρηθεί στην πράξη. Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό, σε ορισμένες περιπτώσεις και μονοψήφιο! Ευθύνη γι' αυτό έχουν ξεκάθαρα το υπουργείο και οι Διοικήσεις, αφού δεν έχει γίνει ούτε μία προσπάθεια ενημέρωσης.

(...) Εμείς, ως γιατροί περιμέναμε μία οργανωμένη προσπάθεια, με συγκροτημένους εμβολιασμούς στα στρατόπεδα. Αντ' αυτού το άφησαν κι αυτό στην ατομική ευθύνη, να πάει ο καθένας να εμβολιαστεί όποτε θέλει στο νησί.

Ο,τι έχει γίνει εντός των μονάδων, κυρίως έχει προχωρήσει με προσωπική πρωτοβουλία των ιατρών.

Η ανευθυνότητα είναι τέτοια, που μονάδα έστειλε για εργασίες δύο φαντάρους στο νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι, με αποτέλεσμα ο ένας να κολλήσει».

Αυτά μεταξύ πολλών άλλων καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» στρατευμένοι στη Μυτιλήνη στο δισέλιδο «Για τους ένστολους» που θα δημοσιευτεί στο προσεχές φύλλο του Σαββατοκύριακου. Τα σχόλια περισσεύουν για το τι ακριβώς εννοούν η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί όταν αναφέρονται σε «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ