Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σύσκεψη τη Δευτέρα από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Σε σύσκεψη καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη Δευτέρα 19 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρας (Φιλίππου Ολυμπιάδος και Μιλήτου).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου - εκτρώματος για τα Εργασιακά, με γοργό βηματισμό ετοιμάζει νέο σαρωτικό χτύπημα στην επικουρική ασφάλιση», τονίζει στο κάλεσμά του. «Η πείρα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πάτρα με μπροστάρη το ΕΚ, η μαχητική παρέμβαση και δράση δεκάδων σωματείων διαμορφώνει σήμερα νέες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων αγώνων! Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και με νέες δυνάμεις που μπήκαν στον αγώνα, γράφτηκαν στα συνδικάτα», υπογραμμίζει.

«Η κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, τα απανωτά χτυπήματα πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, η αντιλαϊκή επίθεση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει ψευδαισθήσεις ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν χωρίς να πάρουμε στα ίδια μας τα χέρια την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας, χωρίς να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πιο μεγάλους, πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, τέτοιους που να κάνουν τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους της να βλέπουν εφιάλτες», καταλήγει.

Σύσκεψη σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας την περασμένη Δευτέρα. Με την πρωτοβουλία αυτή τα σωματεία έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν ενάντια το αντεργατικό τερατούργημα. Παράλληλα, προετοίμασαν τα επόμενα βήματα στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο» αλλά και τον «εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη» μέσω του οποίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει λουκέτο σε νοσοκομεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στα Καταστήματα Νομού Ηλείας, η ΕΔΟΠ - ΔΕΗ Νομού Ηλείας.

  • Στο ετήσιο απολογιστικό συνέδριό του προχωρά το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης την Κυριακή 18 Ιούλη, στις 10.30 π.μ., στην ισόγεια αίθουσα των γραφείων του (λεωφόρος Α. Τρίτση 119, Αργοστόλι).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ