Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ετοιμάζει μεγάλη εξόρμηση για μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα

Από την Τρίτη 20 μέχρι την Παρασκευή 23 Ιούλη η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει μεγάλη εξόρμηση με την Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης στην περιοχή. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διεξάγεται σε μια περίοδο που τα ζητήματα της προστασίας της υγείας του λαού ιεραρχούνται πολύ ψηλά για το ΚΚΕ, καθώς η πανδημία έχει αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, συνολικά την έλλειψη μέτρων σε αυτήν την κατεύθυνση, προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέτρων προώθησης της εμβολιαστικής διαδικασίας, με την κυβερνητική διαχείριση να εξαντλείται στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης, στις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος του λαού.

Σκοπός της μεγάλης εξόρμησης είναι να γίνει πλατιά ενημέρωση για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για μέτρα πρόληψης και προστασίας, για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι να ζουν με το άγχος και τον φόβο για την υγεία και τη ζωή τους.

Οπως τονίζει ο Γ. Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη»: «Παίρνουμε την πρωτοβουλία λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά που αφορούν βιομηχανικά ατυχήματα ή ακόμα και άλλα άσχετα περιστατικά, μέσα όμως στον ιστό της Βιομηχανικής Περιοχής, π.χ. πυρκαγιές που μπορεί να προκαλέσουν ένα βιομηχανικό ατύχημα και το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκτούν μεγάλη συχνότητα. Αυτό όπως είναι φυσιολογικό φοβίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν στις επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής, αλλά και τους κατοίκους, μαζί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης τέτοιων ατυχημάτων, πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, συμβεί.

Απ' αυτό το πρίσμα, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή και ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν τα αντίστοιχα μέτρα, και ταυτόχρονα οι Κομματικές Οργανώσεις στην περιοχή επιδιώκουμε ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, θέλοντας να γνωστοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα και βεβαίως την ανάγκη να υπάρξει οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής, προτού ζήσουμε τα χειρότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ