Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Απαίτησαν να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου

«Δεν μένουμε θεατές σε αυτά που γίνονται "για μας" χωρίς εμάς», δήλωσαν με τη κινητοποίησή τους το απόγευμα της Τετάρτης τα σωματεία και οι φορείς της Καλαμαριάς που συνυπογράφουν το κείμενο «ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS !», καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου της Καλαμαριάς τη μέρα λήξης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, ενώ παράλληλα ήταν προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για το ζήτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιούλη.

Οπως δήλωσε η Ελενα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ), οι διαδηλωτές απαίτησαν: «Ολόκληρη η παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς για τις ανάγκες μας και όχι για τις ανάγκες των επιχειρηματιών. Αποτελεί ανάσα για μας και τα παιδιά μας, δεν είναι για τους επιχειρηματίες. Ανάπλαση της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θέλουμε χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση». Οπως σημείωσε, έπειτα από την προκήρυξη του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Αρετσούς και τις δηλώσεις του δημάρχου για μετατροπή του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία» σε πεντάστερο ξενοδοχείο, σειρά πήραν το κυβερνείο, η πλαζ Αρετσούς, το στρατόπεδο Κόδρα.

Τα σωματεία και οι φορείς της Καλαμαριάς συνεχίζουν να οργανώνουν δράσεις για ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο και τους ελεύθερους χώρους, όπως και τη συλλογή υπογραφών διεκδικώντας: Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανάπλαση της περιοχής με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η δημοτική αρχή και άλλες παρατάξεις, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διαφημίζουν όλα αυτά ως τουριστική ανάπτυξη από την οποία όλοι θα κερδίσουν.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και την βλέπουμε - τη ζούμε ήδη, τονίζει η επιτροπή των σωματείων και φορέων της περιοχής: «Στην πλαζ Αρετσούς οι τιμές έχουν αυξηθεί πολύ και η ελάχιστη μείωση που έγινε, έπειτα από παράπονα, δεν άλλαξε την κατάσταση. Για να μπορούμε να κάνουμε χρήση των υποδομών της πλαζ είμαστε υποχρεωμένοι να καταναλώσουμε, όπως λένε οι οδηγίες! Ενώ ιδιώτες οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Παράλληλα, την ώρα που αρκετός κόσμος κολυμπάει στην πλαζ δεν υπήρξε καμία πρόνοια για την προστασία μας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι ανάγκες μας αποτελούν έξοδα και όχι έσοδα.

Την ώρα που η δημοτική αρχή θα έπρεπε να διεκδικεί τη δωρεάν παραχώρηση της πλαζ από τα ΕΤΑΔ, διαπραγματεύεται το ύψος του αντιτίμου για τη χρήση του χώρου! Αντίτιμο που θα πληρώσουμε εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ