Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Κινέτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 10 π.μ. στον κόμβο της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου (έξω από Λάγιο - Κορδάλη), διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας, για τον εμπαιγμό που υφίστανται, καθώς τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά αλλά και δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα έργο προστασίας της ζωής του λαού.

Στο κάλεσμά της, η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι σε μια περιοχή που έχει πληγεί από μία πυρκαγιά και δύο πλημμύρες, τα βασικά έργα υποδομών, που είναι επιβεβλημένα, έχουν μετατεθεί στο απώτερο μέλλον, ενώ προσθέτει ότι το έργο αποκατάστασης από τις καταστροφές των πλημμυρών που προγραμματίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, «δεν έχει εκτελεστεί σχεδόν 2 χρόνια μετά αφήνοντας απροστάτευτες ανθρώπινες ζωές». Επιρρίπτει ευθύνες σε κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση και συμπληρώνει πως στην ουσία γίνονται «έργα που διαιωνίζουν τη σημερινή κατάσταση και θέτουν σε μεγαλύτερους κινδύνους τους κατοίκους της περιοχής στην Κάτω Κινέτα».

Γι' αυτό, με την κινητοποίηση, απαιτούν μέτρα για την άμεση αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση και προστασία, έργα προστασίας του δάσους, ενίσχυσης των υποδομών του οικισμού, αλλά και αποζημίωση όλων των πληγέντων από τις καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ