Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πλειοδότη του Σκαραμαγκά

Συνάντηση με τον πλειοδότη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Γ. Προκοπίου, είχε χτες στο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παράδοσής τους στον επιχειρηματικό του όμιλο, η οποία αφήνει το προσωπικό της υποδομής «στον αέρα», καθώς η κυβέρνηση προωθεί την παράδοση του ναυπηγείου καθαρού από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ικανοποιώντας τις σχετικές απαιτήσεις των «επενδυτών».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο σφοδρών ανταγωνισμών που «τρέχουν» ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιοι θα βάλουν στο χέρι τις ναυπηγικές υποδομές, μπροστά και στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, στις 6 Ιούλη, κατά τον τρίτο διαγωνισμό για τη νέα πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τελικά πλειοδότησε η εταιρεία «Forest Grove», τεράστιος μονοπωλιακός όμιλος με περίπου 120 πλοία (δεξαμενόπλοια, αεράδικα και φορτηγά), διασυνδέσεις και συνεργασίες με τη Ρωσία («Gazprom» και «Yamal LNG») και την Κίνα.

Σε αυτό το φόντο, στη συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τόνισε με νόημα «τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν τα ναυπηγεία για τις Ενοπλες Δυνάμεις», όπως σημειώνεται από πλευράς Μαξίμου, καθώς δρομολογείται πρόγραμμα αγοράς 4 νέων φρεγατών και εκσυχρονισμού 4 ήδη υπηρετούντων.

Από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας αυτό το «έργο», ο Προκοπίου ανέφερε ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός «εμπνέουν εμπιστοσύνη», εξ ου και εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στις «προοπτικές της χώρας». «Αρχίζει η απογείωση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής νοοτροπίας», είπε χαρακτηριστικά, με βάση την κατάργηση του 8ωρου και των πληρωμένων υπερωριών, την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης κ.λπ. Με αυτά ως δεδομένα, η επισήμανση Μαξίμου ότι «στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ειδική συζήτηση και για την απασχόληση των εργαζομένων στα ναυπηγεία» μόνο αβεβαιότητα σκορπά για τους εργάτες, που κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από όσα τους χρωστάνε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ