Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
«Ρυθμίζει» τα χρέη που τους φόρτωσε!

ΚΚΕ: Η γενναία διαγραφή χρεών ο μόνος δρόμος ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ως αποτέλεσμα της διογκούμενης αδυναμίας λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στους κάθε είδους φόρους και τα χαράτσια που τους φορτώνει με την πολιτική της. Στόχος της «διευκόλυνσης» είναι εξάλλου η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση φόρων, προκειμένου να τονωθούν τα έσοδα των κρατικών προϋπολογισμών στα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δυνατότητα να αποπληρώνονται τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης σε 3 χρόνια χωρίς την καταβολή τόκων ή σε 6 χρόνια με χαμηλότοκο επιτόκιο. Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή και οι άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την περίοδο της κρίσης, μπορούν να ενταχθούν στη νέα ειδική ρύθμιση που θα ξεκινήσει τον Γενάρη του 2022. Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα καλύπτει τα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τον περασμένο Μάρτη που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του για τις ανακοινώσεις Σταϊκούρα για τη ρύθμιση χρεών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, με τη ρύθμιση για το σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν το διάστημα της πανδημίας, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, καλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες να πληρώσουν τα χρέη που η ίδια τους φόρτωσε με την επικίνδυνη και αναποτελεσματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γολγοθάς των χρεών οφείλεται ακριβώς στην πολιτική που αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, που ευθύνεται για την καθυστέρηση των εμβολιασμών εξαιτίας και των κυβερνητικών παλινωδιών, που διόγκωσε τα αδιέξοδα με τα αλλεπάλληλα τυφλά οριζόντια lockdown και τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του εισοδήματος.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ, για άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών - νεότερων και παλιότερων - προς την εφορία και η πλήρης απαλλαγή από τα χρέη ατομικής ασφάλισης με πλήρη επιδότηση αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ο μόνος αναγκαίος δρόμος, για να ανακουφιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι και να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά εν μέσω πανδημίας, κρίσης και οξυμένου ανταγωνισμού. Ο δρόμος της αντεπίθεσης, της λαϊκής πάλης μαζί με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους βιοπαλαιστές αγρότες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, είναι η μόνη προοπτική που οι ίδιοι οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ