Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμμεση αύξηση προστίμων

Μικρή αύξηση στα πρόστιμα για τους υπεράριθμους επιβάτες στα πλοία, επέρχεται με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Και με το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το πρόστιμο για τους πλοιοκτήτες στους υπεράριθμους επιβάτες παραμένει ως έχει από το 1996, δηλαδή το εικοσαπλάσιο του εισιτηρίου. Εκείνο, όμως που αλλάζει, είναι ο τρόπος προσδιορισμού του εισιτηρίου. Ως εισπραττόμενο εισιτήριο νοείται πλέον ο μέσος όρος των ναύλων της διακεκριμένης και της κοινής θέσης, χωρίς τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται στο σχέδιο: Ως ναύλος οικονομικής θέσης υπολογίζεται ο ναύλος της συγκεκριμένης θέσης χωρίς κλίνη. Αντίθετα, ως ναύλος διακεκριμένης θέσης για τα συμβατικά πλοία, ορίζεται ο ναύλος της διακεκριμένης θέσης με καμπίνα Β ή ο ναύλος της κατώτερης διαβάθμισης διακεκριμένης θέσης με καμπίνα.

Τέλος, ως ναύλος διακεκριμένης θέσης για τα συμβατικά πλοία, τα οποία εκτελούν δρομολόγια των κατηγοριών Γ, Δ, Ε και Στ, καθώς και για τα ταχύπλοα που διαθέτουν διακεκριμένη θέση, λαμβάνεται ο κατώτερος ναύλος της διακεκριμένης θέσης, χωρίς κλίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ