Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Νέα πρόκληση!

Σε διαθεσιμότητα οι 430 εργαζόμενοι της μονάδας στη Δράμα για 15 μέρες

Σε νέα πρόκληση κατά των εργαζομένων προχωράει η διοίκηση της ΣΟΦΤΕΞ, μετά την κοινοποίηση της απόφασής της να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού στη Δράμα (430 εργαζόμενοι) για διάστημα 15 ημερών, με το αστείο πρόσχημα της αλλαγής ενός μηχανολογικού εξαρτήματος. Οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων ξεκινούν από την αρχή μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2000 που η εργοδοσία θέτει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού. Η προηγούμενη φορά ήταν τον περασμένο Απρίλη και η διάρκεια ήταν ενός μήνα.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική διοίκηση της επιχείρησης ψάχνει για υποψήφιους αγοραστές για να τους πουλήσει τη μονάδα πολυαιθυλενίου στο εργοστάσιο της Αθήνας. Η μονάδα αυτή της Αθήνας απασχολεί 45 εργαζόμενους και κατασκευάζει τις πλαστικές σακούλες απορριμμάτων. Ηδη στο εργοστάσιο του Αθήνας, η διοίκηση έχει παραδώσει σε εργολάβους τη μονάδα Χ1.

Η ενέργεια της διοίκησης της επιχείρησης να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού του εργοστασίου της Δράμας, σχετίζεται άμεσα με τα αντεργατικά της σχέδια, αλλά και με το ενδεχόμενο να πουλήσει ή ακόμα και να κλείσει το εργοστάσιο, το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος Π. Φορλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν τρεις μήνες, το είχε χαρακτηρίσει «αγκάθι». Είναι βέβαιο ότι επιχειρεί να εκβιάσει και τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να του ικανοποιήσουν νέες αξιώσεις.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος για τη στάση της διοίκησης της ΣΟΦΤΕΞ εμφανίστηκε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας Αλ. Καλαφάτης, ο οποίος δηλώνει «χολωμένος» για την απόφαση της επιχείρησης, θεωρεί «σαθρή δικαιολογία» το «επιχείρημα» για τις διαθεσιμότητες και δηλώνει ότι σήμερα στέλνει ειδικό σύμβουλο στη Δράμα, προκειμένου να διαπιστώσει - επί τόπου - τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ