Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Υπογραφή συμφώνων του ΟΗΕ

ΑΒΑΝΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στη Νέα Υόρκη μετέβη χτες ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, για να υπογράψει το Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα και το Σύμφωνο των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η υπογραφή αυτών των Συμφώνων αποτελεί κυρίαρχη πράξη επισημοποίησης και επαναδιαβεβαίωσης της δέσμευσης της Κούβας σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα δικαιώματα, που απορρέουν από δουλειά της Επανάστασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνει η εφημερίδα «Γκράνμα».

Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να συναντηθεί με το Συντονιστικό Γραφείο του Κινήματος Αδεσμεύτων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, καθώς και με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Σεργκιάν Κερίμ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γενεύη για να πάρει μέρος στην 7η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όπου η Κούβα συμμετέχει ως ιδρύτρια χώρα.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αρνήθηκε κάθε διάλογο με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, υποστηρίζοντας ότι ένας τέτοιος διάλογος θα είναι σαν να «αγκαλιάζει έναν τύραννο» και πως «θα στέλναμε ένα κακό μήνυμα, θα στέλναμε ένα μήνυμα αποθαρρυντικό γι' αυτούς που ζητούν από την Αμερική να συνεχίσει να εργάζεται για την απελευθέρωση των κρατουμένων (σ.σ. των μισθοφόρων αντεπαναστατών), θα ήταν σαν να δίναμε μεγάλο κύρος σε αυτούς που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ