Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τελευταίες προεκλογικές κινήσεις

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία στη Ρωσία για τις εκλογές της 2ης του Μάρτη, όπου συμμετέχουν 4 υποψήφιοι Πρόεδροι.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που στηρίζεται βασικά από το κυβερνητικό κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» και άλλες «φίλιες» προς το Κρεμλίνο πολιτικές δυνάμεις, υποσχέθηκε για άλλη μια φορά, από το Νίζνι Νόβγκοροντ, πως «θα συνεχίσει την πολιτική γραμμή του Βλ. Πούτιν, που έδειξε την αποτελεσματικότητά της», προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να δουλεύει μαζί με τον Πούτιν. Καθόρισε ως βασικό στόχο του τη σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και της «ανταγωνιστικότητας» της ρωσικής οικονομίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Από τη μεριά του ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους καλώντας τους να «αποδείξουν πως ο λαός είναι ικανός να ανατρέψει την καταστροφική πολιτική, αυτών που έχουν μετατρέψει τη Ρωσία σε μια εταιρεία εξαγωγής πρώτων υλών». Υποσχέθηκε, επίσης, σε περίπτωση εκλογής του «ο νόμος, η εθνική ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη να μην είναι απλώς λόγια, αλλά καθημερινά και σχεδιασμένα να γίνονται πράξη. Σε μια χώρα, όπου οι ηγέτες της χώρας θα έχουν την πολιτική θέληση να βάλουν τους δημόσιους υπαλλήλους να δουλέψουν για τα συμφέροντα του λαού, κι όχι για τα συμφέροντα του πορτοφολιού τους».

Ο εθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελευθερο- Δημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας, εστιάζει τις τελευταίες ώρες σε μια λαϊκίστικη πλατφόρμα με επιμέρους μέτρα, όπως, π.χ., μοιράσματος των αποθεμάτων χρυσού της χώρας σε κάθε πολίτη, ή της αμνηστίας 500 χιλιάδων κατάδικων έως το τέλος του χρόνου, της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, κ.ά., ενώ όποτε βρίσκει την ευκαιρία υπενθυμίζει πως τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των ΚΚ και μάλιστα γενικώς κι όχι μόνο στη χώρα του.

Τέλος, ο Αντρέι Μπογκντάνοφ, πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος», υπόσχεται να ακολουθήσει μια πολιτική προσέγγισης της Ρωσίας με την ΕΕ, «προετοιμάζοντας», όπως λέει, τη χώρα του γι' αυτή τη στρατηγική συνεργασία.


Ι. Π

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Πούτιν με Γιανουκόβιτς (2013-03-06 00:00:00.0)
Μήνυμα καταδίκης του καπιταλισμού (2012-05-02 00:00:00.0)
Εκκίνηση για τις προεδρικές εκλογές (2012-01-25 00:00:00.0)
H σημερινή πολιτική κατάσταση και η διέξοδος (2005-06-26 00:00:00.0)
Με εντολή Κρεμλίνου προέκυψε και... «Συνασπισμός» (2003-08-28 00:00:00.0)
Το λάθος του Προέδρου Πούτιν (2003-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ