Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Υποσχέσεις από τον Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις είναι σημαντικές για τη σταθερότητα», τόνισε ο Τζορτζ Ου. Μπους κατά τη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του απερχόμενου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι το καλοκαίρι θα μεταβεί στο Πεκίνο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Χου Ζιντάο, και θα του θέσει τα ...προβλήματα των ελευθεριών στην Κίνα.

Μεγάλο βάρος έδωσε και στο εσωτερικό μέτωπο και κάλεσε για μια ακόμη φορά τη Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει τον αμφιλεγόμενο νόμο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Τέλος, όσον αφορά στην ασθμαίνουσα αμερικανική οικονομία ο Μπους απέρριψε ότι είναι αναγκαίο να «συνταχθεί» μία δεύτερη κατά σειρά δέσμη μέτρων ανάκαμψης για την ομοσπονδιακή οικονομία. Οσον αφορά στο αμερικανικό νόμισμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε, για πολλοστή φορά..., ότι εφαρμόζει «την πολιτική του ισχυρού δολαρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ