Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΜΕΣ «ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ» - ΛΑΡΙΣΑ
Ενα βήμα πριν το λουκέτο

Το οικονομικό αδιέξοδο αποτελεί ευθεία συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της Ψυχικής Υγείας

Με «λουκέτο» απειλούνται, λόγω έλλειψης πιστώσεων, οι δομές Ψυχικής Υγείας του Νομού Λάρισας και ειδικότερα ο ξενώνας «Ελευθερία» και τα δυο Κέντρα Ημέρας, το «Χαρά Ι» και «Χαρά ΙΙ». Σαράντα (40) αυτιστικά άτομα κινδυνεύουν, ανά πάσα στιγμή, να πεταχτούν στο δρόμο, επιβεβαιώνοντας τις συνέπειες από την αποασυλοποίηση στα μέτρα των ιδιωτών που προωθεί η κυβέρνηση. Ο ξενώνας «Ελευθερία» φιλοξενεί 10 ενήλικες με αυτισμό κι απασχολεί 22 εργαζόμενους. Στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά Ι» φιλοξενούνται 12 ενήλικες και στο «Χαρά ΙΙ» 18 παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Το υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί από το Σύλλογο Γονέων Αυτιστικών Ατόμων, αλλά αδιαφορεί, φέρνοντας σε απόγνωση τις οικογένειες των παιδιών. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Κέντρο Περίθαλψης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Αριστεύς», στη Γιάννουλη, όπου φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται παιδιά με αναπηρίες.

Ο ξενώνας «Ελευθερία» ξεκίνησε τη λειτουργία του στο πλαίσιο του Μέτρου 2.3 «Ψυχική Υγεία», με την υποχρέωση της Πολιτείας, μετά και τη λήξη του κοινοτικού προγράμματος, να τον υποστηρίξει οικονομικά για τα επόμενα χρόνια. Ομως, η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις υποχρεώσεις της και από το 2006 ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα, που συνεχίστηκαν και πέρσι, για να οξυνθούν φέτος, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα νέο έλλειμμα ύψους 23.000 ευρώ, το οποίο, συνολικά τα δυο τελευταία χρόνια, φτάνει στα 160.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι το περασμένο Πάσχα το προσωπικό του ξενώνα είχε προχωρήσει σε κινητοποίηση. Η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων, για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του, κατέβαλε αυτή τους μισθούς των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ