Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΖΗ»
Καταγγέλλουν πώληση των εγκαταστάσεων

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΚΑΖΗ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΚΑΖΗ
Εντείνει την πρόκληση η εργοδοσία απέναντι στους 170 εργαζόμενους στον ΚΑΖΗ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 4 μήνες, διεκδικώντας δεδουλευμένα 14 μηνών για κάθε εργαζόμενο, που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κύριο αίτημα των οποίων είναι να λειτουργήσει η επιχείρηση με όλο το προσωπικό, πριν από λίγες μέρες και εντελώς τυχαία, πληροφορήθηκαν ότι ο εργοδότης πούλησε το οικόπεδο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κρυονερίου σε Λαρισαίο επιχειρηματία Κεντημάτων και Λευκών Ειδών. Τα χρήματα μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο εργοδότης τα έδωσε όλα στις τράπεζες. Την ίδια ώρα, με θράσος ζητάει από τους εργαζόμενους να συναινέσουν να πουληθούν και τα μηχανήματα για να πάρουν και οι ίδιοι κάποια ψίχουλα, που δεν καλύπτουν ούτε τα ελάχιστα από τις οφειλές της επιχείρησης.

Το σωματείο καταλογίζει ευθύνες στο υπουργείο Απασχόλησης, που στην ουσία στηρίζει τις μεθοδεύσεις του εργοδότη και ξεκαθαρίζει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να διεκδικήσουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι εργαζόμενοι προχωρούν τη Δευτέρα σε Γενική Συνέλευση και την Τετάρτη διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης, στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ