Κυριακή 2 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη

Κύμα αντιδράσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που προωθούνται με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου και τις άλλες παρεμβάσεις τους στην περιοχή, βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα και τις προτροπές του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ, φορείς και οργανώσεις του μαζικού κινήματος καταγγέλλουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καλούν τον ελληνικό λαό να τα αντιπαλέψει και να απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας από τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.

Ειδικότερα:

-- Η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αντιπαλέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει το νέο προτεκτοράτο, να αποσυρθούν άμεσα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε αποστολές προς εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Αλλά και «δυναμώνοντας την ταξική τους ενότητα να αντιπαλέψουν σε κοινή δράση με τους λαούς των Βαλκανίων τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

-- Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας επισημαίνει: «Σήμερα είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι ο στόχος τους ήταν να γεμίσουν την περιοχή με αμερικανοστρατιωτικές βάσεις, να δημιουργήσουν ένα νέο προτεκτοράτο που θα τους εξασφαλίζει νέες αγορές και περάσματα, θα τους διευκολύνει στην κούρσα του ανταγωνισμού».

-- Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τους εργάτες του κλάδου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Βαλκάνια, ώστε να δώσουν από κοινού την πάλη για την ανατροπή των σχεδίων των ιμπεριαλιστών.

-- Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) τονίζει ότι στόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ «είναι να υποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης στην περιοχή μας», προσθέτοντας ότι οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν την αλλαγή των συνόρων και τη δημιουργία κρατών - σφραγίδων, όπου τον έλεγχο και την κηδεμονία θα την έχουν οι ίδιοι. Θα είναι πιο υποτελή στους δυνάστες των λαών».

-- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) ζητά από την κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, να αποσύρει κάθε ελληνική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται έξω από τη χώρα μας και να απαιτήσει από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στο Κόσσοβο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

-- Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας και Περιχώρων σημειώνει: «Η αποδοχή της απαράδεκτης απόφασης απόσπασης εδαφικού τμήματος της Σερβίας ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για να γίνουν παρόμοιες ενέργειες σε όλο τον κόσμο».

-- Αντίστοιχη ανακοίνωση ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων του ΟΤΕ, καλώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να «αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας FYROM».

-- Το σωματείο για την υποστήριξη και τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους «Μικρό» καταδικάζει τη «μονομερή επιτηρούμενη "ανεξαρτητοποίηση" του Κοσσυφοπεδίου, πράξη που παραβιάζει τις αποφάσεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και βαίνει ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο».

-- Ανάλογου περιεχομένου ψήφισμα έδωσε στη δημοσιότητα και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ