Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητικός «εκτροχιασμός»

Με προκλητικό τρόπο, κυβέρνηση και διοίκηση του «Τραμ», επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους απεργούς της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους στο τραμ, για τη χτεσινή σύγκρουση δύο συρμών στο Π. Φάληρο, με δύο ανθρώπους ελαφρά τραυματισμένους που έγινε στις 9.50 π.μ. στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λ. Ποσειδώνος.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, αλλά και η διοίκηση της «Τραμ ΑΕ», έσπευσαν να αποδώσουν το ατύχημα σε προσωρινή διακοπή του ρεύματος που είχε σαν αποτέλεσμα να μη γίνει αυτόματη αλλαγή της γραμμής. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Οφείλουν οι απεργοί της ΔΕΗ να συνυπολογίσουν την κοινωνική τους υποχρέωση, την υποχρέωσή τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, να χρησιμοποιήσουν προσωπικό ασφαλείας, όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μη δημιουργηθούν χειρότερα».

Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, η κυβέρνηση προβάλλει τον ισχυρισμό ότι για τη σύγκρουση των συρμών του τραμ «φταίνε» οι απεργοί ή ο οδηγός... Ούτε λόγος για τυχόν κυβερνητικές ή διοικητικές ευθύνες.

Εμείς απλά θυμίζουμε ότι δεν υπήρχε απεργία όταν:

  • Στις 20 Ιούλη 2004 οι σηματοδότες του τραμ δε λειτουργούσαν σε κανένα σημείο διασταύρωσης με το οδικό δίκτυο. Εκείνη τη μέρα στη διασταύρωση των οδών Αχιλλέως και Ποσειδώνος (σ.σ. το ίδιο σημείο όπου χτες συγκρούστηκαν οι δύο συρμοί), δύο συρμοί με αντίθετη κατεύθυνση απέφυγαν τη σύγκρουση την τελευταία στιγμή.
  • Στις 29 Ιούλη 2004 τραμ και ΙΧ συγκρούστηκαν στο Νέο Κόσμο όταν το φανάρι του τραμ ήταν εκτός λειτουργίας.
  • Στις 21 Ιούλη 2004 συρμός συγκρούστηκε με δίκυκλο στην περιοχή κοντά στο Κολυμβητήριο, στο ρεύμα προς Καλλιρρόης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους δύο επιβάτες του δικύκλου. Κάτοικοι του Ν. Κόσμου είχαν καταγγείλει ότι ο οδηγός του συρμού με κατεύθυνση προς Ν. Σμύρνη δεν έχει ορατότητα.
  • Στις 18 Αυγούστου 2006 συρμός βγήκε εκτός γραμμών λίγα μέτρα από την αφετηρία του ΣΕΦ στο Νέο Φάληρο, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα αλλαγής διεύθυνσης των γραμμών.

Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ