Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Επιτακτική ανάγκη η αντισεισμική θωράκιση

Εξι στους δέκα παιδικούς σταθμούς του Δήμου είναι επικίνδυνοι σε περίπτωση σεισμού!

Ο ένας από τους δύο παιδικούς σταθμούς που ζητήθηκε η άμεση εκκένωσή του. Η αντισεισμική θωράκιση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, τονίστηκε στη συνέντευξη της «Συμπαράταξης»
Ο ένας από τους δύο παιδικούς σταθμούς που ζητήθηκε η άμεση εκκένωσή του. Η αντισεισμική θωράκιση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, τονίστηκε στη συνέντευξη της «Συμπαράταξης»
Η επιτακτική ανάγκη της άμεσης λήψης μέτρων για την ουσιαστική και ολοκληρωμένη αντισεισμική προστασία της Αθήνας, ήταν το κύριο στοιχείο της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια κτίρια του δήμου Αθηναίων, είναι το παράδειγμα των Παιδικών Σταθμών, το οποίο ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Δανδουλάκης. «Μετά τις συνεχείς πιέσεις της "Συμπαράταξης" το Βρεφοκομείο Αθηνών ανέθεσε σε ομάδα του Πολυτεχνείου τον έλεγχο 6 Παιδικών Σταθμών του Δήμου - από τους 94 που έχει συνολικά. Το πόρισμα της ομάδας, "χτυπάει καμπανάκι". Δύο από τους έξι Σταθμούς κρίθηκαν επικίνδυνοι και εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ άλλοι τέσσερις κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Ρένα Λευκαδίτου, μέλος της Γραμματείας της «Συμπαράταξης», τόνισε ότι η έκθεση αυτή έπρεπε να είχε καταθορυβήσει τη Δημοτική Αρχή. Και επισήμανε ότι, ανάμεσα στα άλλα, η διοίκηση θα έπρεπε «να προγραμματίσει την ανέγερση νέων αντισεισμικών κτιρίων που θα καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των παιδιών των εργαζομένων και, ακόμα, να φροντίσει για την προσωρινή τους στέγαση. Οχι να στοιβάζει τα παιδιά των σταθμών που κλείνουν λόγω επικινδυνότητας, στους υφιστάμενους και ήδη ασφυκτιόντες Σταθμούς».

Τα στελέχη της «Συμπαράταξης», υπογράμμισαν ότι «ελάχιστα από τα απαραίτητα μέτρα αντισεισμικής προστασίας έχουν ληφθεί εδώ και χρόνια». Καταλόγισαν σοβαρές ευθύνες στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και στις δημοτικές αρχές της Αθήνας.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της «Συμπαράταξης», για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν, ο Μ. Δανδουλάκης επισήμανε την ανάγκη να γίνει:

  • Αμεσος αυστηρός έλεγχος όλων των παιδικών σταθμών, σχολικών μονάδων, δημοτικών και δημόσιων κτιρίων.
  • Να σταματήσουν οι επικίνδυνες κατασκευαστικές ή άλλες επεμβάσεις στα Σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς ή άλλα κτίρια, όπως οι προσθήκες αιθουσών στις αυλές, οι διαχωρισμοί αιθουσών κλπ.
  • Να υπάρξει προτεραιότητα στην απαλλοτρίωση των μεγάλων αλλά και μικρότερων ελεύθερων χώρων της πόλης.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες διαλέξεις και να μοιραστούν οδηγίες σε Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά και Δημόσια κτίρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ