Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 64 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς πραγματοποίησαν, χτες το απόγευμα, στην πλατεία Δαβάκη ο Δήμος της Νίκαιας και αντιστασιακές οργανώσεις της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, σχολείων, μαζικών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος αφού αναφέρθηκε στα διδάγματα από τη Μάχη της Κοκκινιάς, τόνισε την ανάγκη συστράτευσης για κάθε ανήσυχο άνθρωπο για να καταδικαστεί η σημερινή σφαγή των Παλαιστινίων από τους ιμπεριαλιστές, για την ανάγκη ενδυνάμωσης του φιλειρηνικού κινήματος, αλλά και τη συνέχιση του αγώνα για την πραγματική υλοποίηση των οραμάτων της λευτεριάς και της λαοκρατίας.

Στο ιστορικό της μάχης αναφέρθηκε η Δέσποινα Κρομμυδάκη, πρόεδρος του Σωματείου Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ», ενώ ο Μανώλης Χατζηευστρατίου, γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, τόνισε πως η μάχη αυτή δείχνει τι μπορεί να κάνει ο λαός όταν δε σκύβει το κεφάλι. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου (και πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και Ελπίδα Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ