Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Να ληφθούν μέτρα αντισεισμικής προστασίας

Από τα 450 και πλέον δημόσια κτίρια που υπάρχουν σε όλη τη Μυτιλήνη, μόνο 187 σχολεία πριν δυο χρόνια ελέγχθηκαν για τη σεισμική τους κατάσταση, και αυτά με ταχύ οπτικό έλεγχο, ενώ παρεμβάσεις έχουν γίνει μόνο σε λίγα από αυτά που διαπιστώθηκε πρόβλημα.

Το στοιχείο αυτό, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αναφορικά με την αντισεισμική θωράκιση του νομού, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της συγκέντρωσης - συζήτησης, που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου.

«Το ΚΚΕ απαιτεί και διεκδικεί την οργάνωση της ζωής, των κτιρίων, της παραγωγικής διαδικασίας και στα τρία νησιά του νομού (Λέσβος - Λήμνος - Αϊ - Στράτης), τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, ώστε το φαινόμενο του σεισμού να έχει τις μικρότερες δυνατές συνέπειες», τόνισε εξαρχής ο Ηλίας Βουλβούλης, Γραμματέας της ΝΕ.

Παράλληλα, βέβαια, απηύθυνε κάλεσμα στο λαό του νομού «να αναλάβει αποφασιστικά δράση, χωρίς καθυστέρηση, διεκδικώντας την ανάπτυξη της έρευνας αποκλειστικά από δημόσιους φορείς, τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών, το δημόσιο έλεγχο όρων δόμησης και κατασκευής κτιρίων και έργων. Δράση χωρίς καθυστέρηση - τόνισε - γιατί ο σεισμός δεν περιμένει. Γιατί όταν έρθει θα την πληρώσουν κυρίως οι λαϊκές οικογένειες».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος, ερευνητής, στην ομιλία του επισήμανε ότι «για το ΚΚΕ η ικανοποίηση της Κοινωνικής Ανάγκης της Αντισεισμικής Προστασίας, στηρίζεται στην επιστημονική και τεχνολογική γνώση και στην αδιαπραγμάτευτη πολιτική σταθερά ότι ο πλούτος παράγεται από τον εργαζόμενο άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ