Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για την προστασία του Αμβρακικού

Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική που παραδίδει τον Αμβρακικό Κόλπο στα χέρια των πολυεθνικών, η δράση των οποίων μαζί με μια σειρά άλλες ελλείψεις επιβαρύνουν τον πλούσιο αυτό υδροβιότοπο με συνέπειες και στην πλούσια αλιευτική - αγροτική δραστηριότητα, πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της «SHELL» στην Αμφιλοχία.

Στο συλλαλητήριο καλούν και συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Ελεύθερων Αλιέων Ηπείρου, άλλοι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και φορείς, μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Στην πολιτική που παραδίδει θάλασσες και ακτές στα επιχειρηματικά συμφέροντα εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση από την πλειοψηφούσα νομαρχιακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας για επέκταση δεξαμενών υγρών καυσίμων της «SHELL». Αποτελώντας έτσι άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα επιβάρυνσης του κόλπου από την ανεξέλεγκτη λειτουργία πετρελαϊκών εταιρειών (ΕΚΟ και «SHELL»), την καταπάτηση θαλάσσιας έκτασης από μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών και άλλες επιχειρήσεις (Ναυπηγική Εταιρεία Τέφα, «Ανδρομέδα» του ομίλου Αλφα Μπανκ κ.ά.).

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που εφαρμόζεται με τη στήριξη και ανοχή των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων τους στην ΤΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί μικρομεσαίους αλιείς, αγρότες και άλλους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

  • Προστασία στο εισόδημα των ψαράδων, αγροτών, κτηνοτρόφων, που εξανεμίζεται από την εφαρμογή της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής και ΚΑΠ.
  • Την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων.
  • Να αποκατασταθεί η θαλάσσια περιοχή στο Ακτιο από το μπάζωμα για την κατασκευή μαρίνας.
  • Να φύγουν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον κόλπο.
  • Αμεση χρηματοδότηση για τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους παράκτιους δήμους.
  • Να εξασφαλιστεί σταθερή και επαρκής ροή νερού από τα φράγματα του Αράχθου και Λούρου για να επανέλθει πάλι η ζωή στο σπάνιο αυτό οικοσύστημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ