Κυριακή 9 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μάσιμο Ντ' Αλέμα

Γρηγοριάδης Κώστας

Τη φιλο-ιμπεριαλιστική του πολιτική, μας θύμισε και πάλι ο «αριστερός» Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Μάσιμο Ντ' Αλέμα. Σχετικά με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε κυνικά: «Παραμένει ειδική περίπτωση, καθώς ήταν διεθνές προτεκτοράτο στο οποίο η Σερβία δεν είχε καμία εξουσία από το 1999». Ο Ντ' Αλέμα ερμήνευσε πως η κήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου είναι «αποτέλεσμα του ΝΑΤΟ», ενώ σημείωσε ότι αν αποτελούσε «μονομερή ενέργεια του λαού του Κοσσυφοπεδίου δε θα την έπαιρνε κανείς στα σοβαρά»...

Ετσι επιχείρησε να εξηγήσει το γιατί η Ιταλία αντιτίθεται για παράδειγμα στη βούληση της Αμπχαζίας για ανεξαρτησία από τη Γεωργία.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να είχε κρατήσει μια διαφορετική θέση, αφού είναι γνωστή η στάση του και ως υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επί κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, με την παράταση παραμονής των ιταλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, την επέκταση της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Βιτσέντζα, αλλά και κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης το 1998 όταν η Ιταλία στήριξε ενεργά τη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία. Οσον αφορά τα ζητήματα της ίδιας της Ιταλίας, ο... «κεντροαριστερός» πολιτικός προώθησε σημαντικές αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές.


Κ.Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ