Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Επαγρύπνηση και ταξική πάλη

Ανακοίνωση των δυο ναυτεργατικών Ενώσεων που πρωτοστάτησαν στον πολυήμερο αγώνα

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ με κοινή χτεσινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής: «Συνάδελφοι ναυτεργάτες όλων των κλάδων. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ απευθύνουν προς όλους τους συναδέλφους θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό για το δυναμικό αγώνα που έδωσαν με επιτυχία αναγκάζοντας τους εφοπλιστές, τις ναυτιλιακές εταιρίες "HELLAS FERRIES" και "G.A FERRIES", το μονοπωλιακό μεγαθήριο της "Minoan Flying Dolphins", σε υποχώρηση και ικανοποίηση των δίκαιων ναυτεργατικών αιτημάτων. Ο πολυήμερος αγώνας, η συμμετοχή των ναυτεργατών, η μαχητική - ταξική απάντηση ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιναυτεργατική πολιτική, η αποφασιστική αντιμετώπιση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η απόρριψη των "συναινετικών" ελιγμών και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας, έφεραν το θετικό αποτέλεσμα.

Η επαγρύπνηση επιβάλλεται να ενταθεί, για να υλοποιηθούν αμέσως οι εφοπλιστικές δεσμεύσεις και να ματαιωθούν τα νέα αντιναυτεργατικά σχέδια που ετοιμάζουν τα κυβερνητικά - εφοπλιστικά επιτελεία από τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης. Η "Μαύρη Βίβλος" των προτάσεων του προέδρου των "Μινωικών Γραμμών" Π. Σφηνιά, που καταπατά θεμελιακά ναυτεργατικά δικαιώματα, η διαλυτική "αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Ακτοπλοΐας", που προωθεί η κυβέρνηση και το ΥΕΝ, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν με μαζικούς, ενωτικούς, ταξικούς αγώνες.

Η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για να δώσουν οι ναυτεργάτες από καλύτερες θέσεις, τις νέες μάχες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Ο αγώνας μας αποκτά γενικότερη σημασία, συμβάλλει στην ισχυροποίηση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων, συμβαδίζει με την αναγκαιότητα της κοινής δράσης, του συντονισμού της πάλης ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής ναυτιλίας Χ. Παπουτσή, τα "παχιά λόγια", περί "σύγχρονης εποχής" και "συναίνεσης" αποτελούν την άλλη όψη της τακτικής του "Ποντίου πιλάτου" και της πολιτικής που υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα, στηρίζει την ασυδοσία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και συκοφαντεί τους ναυτεργατικούς αγώνες.

Με τον αγώνα μας πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Δέχτηκε ισχυρό πλήγμα η τακτική του συμβιβασμού, αναδείχτηκε η αποτελεσματικότητα της ταξικής πάλης. Ο μύθος της παντοδυναμίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου καταρρίπτεται. Ο αγώνας μας συνεχίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ