Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν εκχωρούν δικαιώματα

Συγκέντρωση χτες στο Αιγάλεω ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης

Κάλεσμα, να δώσουν αγωνιστική ταξική απάντηση ώστε να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, απηύθυνε ο Γιάννης Σταυρόπουλος, στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους που πήραν μέρος στη χτεσινή συγκέντρωση, την οποία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων και Συνδικαλιστών Αιγάλεω στην πλατεία Ελευθερίας. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της πόλης, με την αγωνιστική παρουσία τους στη συγκέντρωση δήλωσαν ότι δε θα κάνουν πίσω από τις πάγιες κατακτήσεις τους, όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία και στην κοινωνική ασφάλιση.

Η συγκέντρωση «άνοιξε» με το αγωνιστικό κάλεσμα για την προστασία του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή δουλιά, που απηύθυνε σε χαιρετισμό του ο Β. Δελατόλλας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γ. Σταυρόπουλος, ο οποίος και τόνισε: «Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από τα σωματεία τους να συσπειρωθούν, έχοντας ένα και μοναδικό στόχο, την κυβερνητική πολιτική που τους πλήττει». Ο Γ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες κατάργησης του 8ωρου και ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας, για 10ωρη ή και 12ωρη ημερήσια εργασία. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, σημείωσε, είναι να ενισχύεται η εντατικοποίηση της δουλιάς και να προκαλούνται οδυνηρές συνέπειες στην εργασιακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων.

Οσον αφορά στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, ο Γ. Σταυρόπουλος σημείωσε: «Θα πάρουμε μέρος στην απεργία αλλά με τα δικά μας αιτήματα. Με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Και κατέληξε καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ