Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παλιά ΠΑΣΟΚικά κόλπα

«Είμαστε όλοι εδώ γιατί παλεύουμε για το δίκιο. Και έχει δίκιο ο εργαζόμενος που διαμαρτύρεται. Εχει δίκιο η γυναίκα που αντιδρά, έχει δίκιο η νέα γενιά που αντιδρά. Και δε θα περάσουν, με αιφνιδιασμούς και με επικοινωνιακά τρικ, αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης»!!

Χτες ο Γ. Παπανδρέου βγήκε στους δρόμους μέσα σ' ένα περιβάλλον αποστειρωμένο, όπως έχουν φροντίσει να το διαμορφώσουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Παρά τη συννεφιά δε φόρεσε το παλιό ζιβάγκο του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν του στέρησε όμως το πολιτικό θράσος να επιχειρήσει να εμφανιστεί σαν ...υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αφού με το πρώτο μέρος της δήλωσής του κάλυψε το «επικοινωνιακό» κομμάτι της τακτικής του ενόψει και του συνεδρίου της «νέας, νέας αλλαγής» του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε με το δεύτερο να ξεκαθαρίσει προς την άρχουσα τάξη ότι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ παραμένει αναλλοίωτος.

«Ζητάει όλος ο λαός την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου. Ζητάμε και εμείς (σ.σ. ΠΑΣΟΚ) την άμεση απόσυρση αυτών των μέτρων, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε, μέσα από διάλογο και συζήτηση, ένα σύστημα δίκαιο, ένα ισχυρό, βιώσιμο δημόσιο σύστημα για το Ασφαλιστικό».

Καλά ποιον δουλεύει; Ο «νόμος Ρέππα», του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, που εφαρμόζει η κυβέρνηση δίνοντάς του συνέχεια με το νέο νομοσχέδιο δεν έκανε «βιώσιμο το σύστημα»; ΄Η αυτοαναιρείται το ΠΑΣΟΚ; Μάλλον πασχίζει να το παίξει αντιπολίτευση. Αλλά ο Γ. Παπανδρέου ήταν προσεκτικός, μίλησε για «μέτρα», γιατί το ΠΑΣΟΚ δε διαφωνεί με την αντιασφαλιστική επέλαση της κυβέρνησης, οι θέσεις του προγράμματός του εξάλλου ταυτίζονται επί της ουσίας μ' αυτήν... «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ