Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Εντείνονται οι εκβιασμοί και οι απειλές

Με μηνύσεις και προκλητικές επιστολές η διοίκηση της επιχείρησης και η μεγαλοεργοδοσία προσπαθούν να βάλουν φρένο στην απεργία που συνεχίζεται

Συνεχίστηκαν και χτες οι προκλητικές και πολύμορφες πιέσεις από την κυβέρνηση, τη διοίκηση της επιχείρησης και τους μεγαλοεργοδότες προς τους απεργούς της ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες συνεχίστηκαν και χτες με υψηλά ποσοστά συμμετοχής. Με ένα μπαράζ επιστολών προς τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Τ. Αθανασόπουλος, και οι τρεις γενικοί διευθυντές, Ορυχείων, Παραγωγής, Διανομής, απαιτούν:

  • Επαναλειτουργία των θερμικών μονάδων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τη ΓΕΝΟΠ στο πλαίσιο της απεργίας.
  • Αμεση διάθεση του απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία των ορυχείων και την παραγωγή των λιγνιτικών σταθμών.
  • Αρση του αποκλεισμού χώρων της επιχείρησης στους οποίους δεν επιτρέπεται η είσοδος σε απεργοσπάστες.

Με το επιχείρημα ότι η ανταπόκριση στα παραπάνω θα συντελέσει «στο να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημιά στην εικόνα και την αξία της εταιρείας, η οποία θα έχει αντίκτυπο στην επιχειρησιακή της αποδοτικότητα και στις σχέσεις της με τα εμπλεκόμενα μέρη και τους ίδιους τους εργαζόμενους», ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ εκβιάζει, αναφέροντας ακόμα ότι «ταλαιπωρείται το κοινωνικό σύνολο», υπονομεύονται οι ανάγκες της χώρας για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εξάντλησης της υδροηλεκτρικής δυνατότητας και ότι έχουν φθάσει σε κρίσιμο σημείο τα αποθέματα ασφαλείας του λιγνίτη.

Στο μεταξύ, μετά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, χτες και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γ. Κασιμάτης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος. Ουσιαστικά, οι Κ. Μίχαλος και Γ. Κασιμάτης υλοποιούν την προτροπή του Γ. Σανιδά για αγωγές, καθώς στην εγκύκλιο του περασμένου Σαββάτου ο ανώτατος εισαγγελέας έκανε λόγο για ενδεχόμενο «καταβολής αποζημιώσεων στους ζημιωθέντες» από τις διακοπές ρεύματος. Χτες συνεχίστηκαν οι καταθέσεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ παραμένουν αντιμέτωποι και με τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (Συνασπισμός) - να υπονομεύσει τον αγώνα τους. Οι παραπάνω παρατάξεις αποφάσισαν παράλληλα με τις κινητοποιήσεις να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Δηλαδή, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ματαιωθούν οι απεργίες με κριτήριο αν η κυβέρνηση θα δώσει κάποια ψίχουλα σε ό,τι αφορά αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ