Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Χιλιάδες στο δρόμο για τις σύγχρονες ανάγκες

Μαζική η συγκέντρωση και η πορεία που ακολούθησε μέχρι τη Βουλή

Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Την εργατική, λαϊκή απαίτηση για άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτύπωσε η μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις, χτες, στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, νέοι βροντοφώναξαν «Του κεφαλαίου ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις, στον ταξικό αγώνα βρίσκονται οι λύσεις», αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική θα συνεχιστεί και θα ενταθεί χωρίς καμιά καθυστέρηση, ακόμα και αν το νομοσχέδιο περάσει.

«Τα μέτρα κι οι ρυθμίσεις αυτές συμπληρώνουν τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά κατασκευάσματα, τους νόμους Σιούφα και Ρέππα. Ερχονται σε συνδυασμό με την προκλητική στάση των βιομηχάνων για αυξήσεις - κοροϊδία του 3% και την επιβολή μέτρων που μετατρέπουν τους τόπους δουλειάς σε εργασιακά γκέτο», υπογράμμισε από το βήμα της συγκέντρωσης, στην Ομόνοια, η Ζωή Σώκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

«Ως ΠΑΜΕ κρίνουμε και αντιπαλεύουμε τα αντιασφαλιστικά μέτρα, και τα προηγούμενα και τα τωρινά, από τη σκοπιά των αναγκών των εργαζομένων», επισήμανε, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «ο αγώνας πρέπει να είναι πανεργατικός, παλλαϊκός, συντονισμένος, με αιτήματα και μορφές πάλης που να αντιστοιχούν στο χαρακτήρα, στην οξύτητα της επίθεσης που δεχόμαστε». «Ούτε μια ώρα χαμένη. Ακόμα περισσότερες φορές σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς», κάλεσε η συνδικαλίστρια δίνοντας το σύνθημα για ένταση της δράσης, με επόμενο άμεσο στόχο την επιτυχία της απεργίας στις 19 του Μάρτη. Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο βιοτέχνης Νίκος Κορμανός, στέλεχος της ΔΗΣΕΚ.

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Η συγκέντρωση στην Ομόνοια
Στην πορεία που ακολούθησε κατά μήκος της Σταδίου ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Τα απανωτά συνθήματα των διαδηλωτών έκαναν σαφές πως μόνο σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα: «Εργάτη μην ξεχνάς τους νόμους Σιούφα - Ρέππα, ανοίξανε το λάκκο για να σε ρίξουν μέσα»! «Ορια ηλικίας και συντάξεις, με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης»!

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων και άλλων δυνάμεων που από σήμερα παίρνουν μέρος στη διεθνή Συνάντηση που διοργανώνει το ΚΚΕ. Επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, καθώς και της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, της ΠΕΑΕΑ και εκπρόσωπος της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ