Παρασκευή 14 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια

Στην όγδοη συνεχόμενη μέρα της απεργίας τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που το Σαββατοκύριακο προχωρούν σε νέα 48ωρη (ή αποχή για αυτούς που δουλεύουν υπερωρίες). Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην Ομόνοια, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής τονίζεται η ανάγκη τα σωματεία μέσα από γενικές συνελεύσεις «να περιφρουρήσουμε την απεργία, να υιοθετήσουμε ένα πλαίσιο δράσης που να καλύπτει όλους τους συναδέλφους, να αμφισβητήσουμε μέσα από τα αιτήματά μας και τη δράση μας τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και τη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού». Την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων και θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Προσπαθώντας, εξάλλου, να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον των απεργών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνης, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση στο υπουργείο, χαρακτήρισαν «αδικαιολόγητο» τον αγώνα των εργαζομένων, θεωρώντας πως η προχτεσινή τροπολογία για ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα «απαντά» στα αιτήματά τους. Μάλιστα, τόσο ο Πρ. Παυλόπουλος όσο και ο Ν. Κακλαμάνης επικαλέστηκαν ο μεν πρώτος το «σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο», ο δε δεύτερος την... «ελληνική κοινωνία, που φοβάμαι ότι κινδυνεύουν να τη χάσουν (σ.σ. οι εργαζόμενοι)», για να προτρέψουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ