Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Σήμερα διεξάγεται η δίκη

Από παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τσέχους κομμουνιστές στη χώρα μας
Από παλιότερη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τσέχους κομμουνιστές στη χώρα μας
Μια νέα πράξη στον αντικομμουνιστικό κατήφορο θα «παιχτεί» σήμερα Τετάρτη στην Τσεχία, καθώς διεξάγεται η δίκη για την τελική ετυμηγορία των τσέχικων δικαστηρίων στην ήδη διακηρυγμένη κυβερνητική απόφαση του Οκτώβρη του 2006 να απαγορευτεί η δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ), με την αιτιολογία ότι προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της βίαιης επανάστασης».

Στόχος τους είναι η νομιμοποίηση του εντεινόμενου αντικομμουνισμού, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και ο εκφοβισμός της νεολαίας και του λαού, για να επιχειρήσουν να περάσουν και να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όποια και αν είναι τελικά η ετυμηγορία, οι νεολαίοι Τσέχοι κομμουνιστές έχουν αποδείξει, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές ότι συνεχίζουν τη δράση τους και με μεγαλύτερο σθένος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνέχισης της καμπάνιάς τους ενάντια στην εγκατάσταση του συστήματος ραντάρ της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στη χώρα, όπου με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και τη συλλογή υπογραφών βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους του αγώνα μαζί με το λαό και τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ