Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων στις περιπτώσεις που συγχωνεύονται ή καταργούνται οι υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος, οι υπάλληλοι που πρόκειται να απολυθούν λόγω κατάργησης θέσης ή συγχώνευσης κλάδων, μπορούν να ζητήσουν με αίτηση τη μετάταξή τους σε κενή παρεμφερή θέση άλλης δημόσιας υπηρεσίας. Οι μετατάξεις θα γίνονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και των συναρμοδίων κατά περίπτωση υπουργών, ενώ θα συγκροτηθεί ειδική 5μελής επιτροπή που θα απαρτίζεται από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου στο οποίο υπάγονται οι υπό μετάταξη υπάλληλοι.

Η επιτροπή θα κατανέμει τους προς μετάταξη υπαλλήλους στις νέες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις δηλώσεις προτίμησης. Στις περιπτώσεις που για μια θέση έχουν δηλώσει προτίμηση περισσότεροι του ενός υπάλληλοι, θα λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία και ο μέσος όρος της βαθμολογίας των εκθέσεων αξιολόγησης των πέντε τελευταίων χρόνων.

Οσον αφορά τις εκθέσεις αξιολόγησης, η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» έχει ζητήσει στις μετατάξεις να μη λαμβάνονται υπόψη οι εκθέσεις αξιολόγησης, καθώς αμφισβητείται η αντικειμενικότητα αυτών των εκθέσεων. Οι υπάλληλοι που θέλουν να μεταταχθούν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εντός δύο μηνών από την ημέρα που θα ανακοινωθεί η κατάργηση θέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ