Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια

Στο 8% τις καθορίζει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας παράλληλα την παραπέρα απελευθέρωση των συγκοινωνιών

Νέα τρελά κέρδη στους ακτοπλόους εφοπλιστές εξασφαλίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η πολιτική της - συνέχεια αυτής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - είναι καθαρά ταξική, επιθετική και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους σε στεριά και θάλασσα. Χτες δημοσιοποιήθηκε απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, η οποία προβλέπει αυξήσεις 8% στα εισιτήρια επιβατών και ναύλα οχημάτων από την 1η Μάη, ενώ με δεύτερη υπουργική απόφαση «απελευθερώνει» και άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές, ενισχύοντας παραπέρα την εφοπλιστική ασυδοσία σε βάρος της ακτοπλοΐας.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι: «Καθορίζονται οι νέες ανώτατες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων σε ποσοστό αύξησης 8% για δύο χρόνια (3,75% για το 2006 και 4,25 τοις εκατό για το 2007)». Δηλαδή δίνει στους εφοπλιστές και... αναδρομικά! Και εξηγεί: «Η τελευταία αύξηση του ναυλολογίου είχε γίνει στις 27 Μαΐου 2005, κατά 6,8%. Η αύξηση του 8% αφορά τα έτη 2006 και 2007, με βάση το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των δύο αυτών χρόνων». Μάλιστα τους εξασφαλίζει ότι κάθε χρόνο θα αυξάνονται τα εισιτήρια αναφέροντας: «Εφεξής οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές θα αναπροσαρμόζονται την 1η Μαΐου κάθε χρόνου, με αρχή το 2009, σε ποσοστό αντίστοιχο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των μηνών Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και θα ανακοινώνονται μέχρι 10 Απριλίου»!

Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές γραμμές, «απελευθερώνει» αυτές των οποίων η σύνδεση εξυπηρετείται από πλοία που ανήκουν σε δύο τουλάχιστον εταιρείες και ο ετήσιος αριθμός διακινούμενων επιβατών είναι άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων ή η σύνδεση εξυπηρετείται από ένα πλοίο και ο ετήσιος αριθμός διακινούμενων επιβατών είναι άνω των τριακοσίων χιλιάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ