Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται επίσης

«Doomsday», του Νιλ Μάρσαλ.

Φονικός ιός χτυπάει τη Μ. Βρετανία και σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους! Η προέλευση του ιού είναι η Σκοτία. Για να μη φύγουν οι μολυσμένοι άνθρωποι από την προσβληθείσα περιοχή και μεταδώσουν τον ιό και στην υπόλοιπη Βρετανία, χτίζεται ένα τεράστιο σε μάκρος και σε ύψος τείχος. Μετά από 30 χρόνια υπάρχουν φόβοι για νέα επιδημία. Επιστήμονες από τις απειλούμενες περιοχές αναγκάζονται να περάσουν το τείχος και να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Τη συνέχεια, ελπίζω να την καταλαβαίνετε! Γίνεται το έλα να δεις και ακόμα χειρότερα! Αίμα, ζόμπι, ακροβατικά, σκηνές βίας, χαλασμός! Μια ακόμα αιματηρή και αιμοβόρα περιπέτεια.

Παίζουν: Ρόνα Μίτρα, Μπομπ Χόσκινς, Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Αντριάν Λέστερ.

«Το Ημερολόγιο των Νεκρών»,του Τζορτζ Α. Ρομέρο.

Ζόμπι κάνουν την εμφάνισή τους! Οι αρχές το βάζουν στα πόδια (ανίκανες να χειριστούν ακόμα και τέτοια ζητήματα, πώς να χειριστούν το ασφαλιστικό). Μια ομάδα νεαρών φοιτητών κινηματογραφικής σχολής, θέλοντας να καταγράψουν το γεγονός, γράφουν (κινηματογραφούν) «Το Ημερολόγιο των Νεκρών».

Εμένα δε με νοιάζει! Σας νοιάζει εσάς; Οχι, υποθέτω!

Παίζουν: Σον Ρόμπερτς, Μέγκαν Παρκ.

«Γύρνα το Μόνος σου»,του Μισέλ Γκοντρί. Σάτιρα, υποτίθεται, για κάποιες υπερβολικές ταινίες του κινηματογράφου. Κάποιος μαγνητισμένος σβήνει όλες τις κασέτες ενός βιντεάδικου. Για να μη χαθούν οι πελάτες αποφασίζουν (με τον φίλο του) να γυρίσουν μόνοι τους μια από τις ταινίες που έσβησαν. Μεγάλη επιτυχία. Το ρίχνουν, λοιπόν, στην επαναπαραγωγή! Εμένα δε με νοιάζει! Σας νοιάζει εσάς; Οχι, υποθέτω!

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Μος Ντεφ, Ντάνι Γκλόβερ, Μια Φάροου, Σιγκούρνι Ουίβερ.

«Μπαμπάς για Γκολ»,του Αντι Φίκμαν.

Μεγάλος ποδοσφαιριστής του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ξέρετε αυτοί που πιάνουν την μπάλα και τρέχουν, ανοίγει μια μέρα την πλούσια πόρτα του και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με την 8χρονη κορούλα του (της οποίας την ύπαρξη αγνοούσε).

Από το σημείο αυτό και μετά όλοι (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιοί), προσπαθούν να μας κάνουν να γελάσουμε! Αμ, δε! Με τίποτα!

Παίζουν: Ντουέιν «The Rock» Τζάκσον, Μάντισον Πέτις, Ροζελίν Σάντσεζ, κ.ά.

«U2 3D»,των Κάθριν Οουενς και Μαρκ Πέλινγκτον. Ψηφιακή καταγραφή με τη μορφή των 3 διαστάσεων (3D) μιας συναυλίας του γνωστού μουσικού συγκροτήματος U2 που έδωσαν στη Νότιο Αφρική. (Παρακολουθείται με ειδικά γυαλιά, που προσφέρονται στην είσοδο του σινεμά).

Το πείραμα στην αρχή εντυπωσιάζει. Σιγά-σιγά, όμως, συνηθίζεται και ίσως γίνεται και εμπόδιο καθώς σου αποσπά την προσοχή και δεν παρακολουθείς (απερίσπαστος) τα τραγούδια. Τα οποία, δυστυχώς, από έλλειψη σεβασμού προς τους θεατές -πελάτες, οι εισαγωγείς της ταινίας δε φρόντισαν να υποτιτλίσουν. Ετσι, ό,τι καλό έχουν κάποιοι από τους στίχους, το συγκρότημα φημίζεται για την προοδευτική στάση του (ο τραγουδιστής Μπόνο υπέγραψε τη διαμαρτυρία για το κυνήγι των Τσέχων νεολαίων κομμουνιστών), χάνεται. Ακόμα και καλά αγγλικά να ξέρεις, δεν μπορείς να ακούσεις ολόκληρους τους στίχους. Κρίμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ