Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κρούσματα κόντρα στην απεργία

Η επιχείρηση τρομοκρατίας, προκειμένου σπουδαστές κι εργαζόμενοι να μη συμμετάσχουν μαζικά στην προχτεσινή απεργία, έφτασε και σε διάφορους χώρους της εκπαίδευσης...

  • Στα δημόσια ΙΕΚ Σιβιτανιδείου, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας και Χαλανδρίου (όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ - ΣΥΣΔΙΕΚ) οι διοικήσεις έκαναν πως... δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις των σπουδαστών να μη γίνουν μαθήματα και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Στη Σιβιτανίδειο, στο Χαλάνδρι και στη Γλυφάδα - όπως σημειώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ - φώναξαν ακόμη και την αστυνομία να τους συνδράμει, ενώ στο Χαλάνδρι η διευθύντρια έσπασε την αλυσίδα που είχαν βάλει οι σπουδαστές περιφρουρώντας την απόφασή τους να μη γίνουν μαθήματα.
  • Η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι στο ΤΕΙ Αθήνας, μια μέρα πριν την απεργία, κατά τη διάρκεια του μαθήματος Γεν. Μικροβιολογία των Ιατρικών Εργαστηρίων κι ενώ η ΠΚΣ πραγματοποιούσε εξόρμηση για την κοινωνική ασφάλιση, ο καθηγητής με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε να γίνει ενημέρωση των σπουδαστών και στη συνέχεια μάζεψε τις ανακοινώσεις απ' όσους σπουδαστές είχαν προλάβει να μοιράσουν τα μέλη της ΠΚΣ.
  • Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» που καλύπτει την περιοχή Γαλατσίου, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούσε πληροφορίες από γραφεία εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, πριν ακόμα αυτή πραγματοποιηθεί!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ