Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μπροστά στις κάλπες με συμπεράσματα από τους αγώνες

Η ΠΚΣ χαιρετίζει τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών στην απεργία και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των άλλων παρατάξεων

Χαιρετίζοντας τους φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί τους νέους που βρίσκονται στις σχολές να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση τους, αλλά και τη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων απέναντι σ' αυτούς τους αγώνες. Τους καλεί να κάνουν αυτά τους τα συμπεράσματα δύναμη ανατροπής μπροστά και στις επικείμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 9 Απρίλη, επισημαίνοντας ότι ακόμα και η ψήφιση του νομοσχεδίου δε θα σταματήσει κανέναν: «Δεν έχει λήξει τίποτα! Η επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων θα γίνει όπλο για το δυνάμωμα του αγώνα».

Η ΠΚΣ χαιρετίζει: Τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν και ενώθηκαν με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους. Ολους τους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές, που δε λύγισαν στην τρομοκρατία, απέργησαν, κράτησαν ψηλά το ανάστημά τους! Ολους τους φοιτητές και σπουδαστές που αψήφησαν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της συμμετοχής τους από την παράταξη της ΔΑΠ μέσα στις σχολές. Ολους τους φοιτητές που βρέθηκαν μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, στις απεργιακές φρουρές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής να δώσουν τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας! Παράλληλα, η ΠΚΣ διαβεβαιώνει τους φοιτητές και σπουδαστές που έστειλαν δυνατό μήνυμα με την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ότι η φωνή τους «χτυπάει δυνατά στα αυτιά των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών».

Να πληρώσουν όσοι υπονόμευσαν τον αγώνα

«Ολοι όσοι υπονόμευσαν τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση πρέπει να πληρώσουν», επισημαίνει στη συνέχεια η ΠΚΣ καταγγέλλοντας:

Τη ΔΑΠ, που μετά την προσπάθειά της στις σχολές να μποϊκοτάρει τα συλλαλητήρια, στελέχη της βρέθηκαν στην εταιρεία «Teleperformance» και αλλού, να συμμετέχουν σε απεργοσπαστικές αλυσίδες, μαζί με στελέχη της ΔΑΚΕ, δημάρχους της ΝΔ και δυνάμεις καταστολής.

Την ΠΑΣΠ, που προσπαθεί να πείσει τους φοιτητές ότι το ΠΑΣΟΚ δήθεν μπορεί να αλλάξει, αλλά η προσπάθειά της καταρρίπτεται από τις θέσεις του κόμματός της για το Ασφαλιστικό και τα δικαιώματα των νέων εργαζόμενων, όπου ταυτίζεται με τη ΝΔ. Καταρρίπτεται επίσης, από τα ίδια τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που επίσης πρωτοστάτησαν σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στο «Intercontinental» και αλλού!

Τα ΕΑΑΚ και το ΔΙΚΤΥΟ, που οδήγησαν τελικά τους συλλόγους (εμφάνισαν ακόμα και πανό συλλόγων που οι γενικές συνελεύσεις τους δεν είχαν απαρτία και δεν είχαν πάρει απόφαση, βλέπε Τοπογράφοι, Ηλεκτρολόγοι κ.ά.) στην πορεία της ΓΣΕΕ, «στην αγκαλιά του Παναγόπουλου και του Πουπάκη, στην αγκαλιά του ξεπουλήματος των δικαιωμάτων μας, της μερικής απασχόλησης, των μισθών πείνας, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, των ωραρίων - λάστιχο της ΓΣΕΕ»!

Η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές σε συνέχεια του αγώνα και «ανυπακοή στις εντολές της ΕΕ και των βιομηχάνων», τους καλεί να στείλουν μήνυμα στις 9 Απρίλη, τιμωρώντας «τα μέτρα και την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ», μαυρίζοντας «τους εκφραστές των συμφερόντων των επιχειρηματιών μέσα στις σχολές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ