Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω οι χορηγοί και οι ιμπεριαλιστές απ' τα σχολεία

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σήμερα, στις 10.30 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από το θέατρο Σταυρούπολης

«Επιμόρφωση» εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το μάθημα της αγγλικής γλώσσας από ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους και τη μορφωτική ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σταυρούπολη νομού Θεσσαλονίκης! Την αντίθεσή του στην εμπλοκή ιδιωτικών επιχειρήσεων και του ξένου παράγοντα στην εκπαιδευτική διαδικασία υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο Σταυρούπολης «Χρήστος Τσακίρης», σήμερα το πρωί στις 10.30, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ...«επιμόρφωση».

Η ημερίδα γίνεται με την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα κάνουν η μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ, Μαρκέλα Καράγιωργα, δύο σχολικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων («Cambridge University», «Express Publishing» κ.ά.).

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καταγγέλλει την εμπλοκή, εν γένει, των ιδιωτών στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και την άμεση παρέμβαση της ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ στην επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Εκφράζει την αντίθεσή του στις αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» και στο άνοιγμα στην αγορά μέσω των «έξυπνων σχολείων». Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να βρίσκεται σήμερα έξω από το δημοτικό θέατρο της Σταυρούπολης για να διαδηλώσει ενάντια στις πολιτικές εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ και των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ