Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κρίσιμο το ποιος κάνει κουμάντο

Συζήτηση φοιτητών με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την πολιτική πρόταση του Κόμματος

Με μαζικότητα και πολύ ενδιαφέρον συμμετείχαν οι φοιτητές στην παρουσίαση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην Παιδαγωγική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι φοιτητές έκαναν πολλές ερωτήσεις για την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Ρωτούσαν για την πολιτική συμμαχιών, την οργάνωση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Εξέφρασαν ενδιαφέρον και για σημαντικές στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος, της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και την ιστορία του ΚΚΕ.

Ο Θ. Γκιώνης, στην ομιλία του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν θετικές διεργασίες στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία κι αυτές έχουν εκφραστεί σε πανελλαδικό επίπεδο από την παρουσία τους στα συλλαλητήρια και στα «μπλοκ» του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Ο ομιλητής τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει να συμβάλει στην ένταση των θετικών αυτών διεργασιών του λαού και της νεολαίας, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους κι αναδεικνύοντας την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος ως μοναδικής λύσης στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

«Εμείς λέμε τα πράγματα με το όνομά τους - σημείωσε. Αυτό το σύστημα που ζούμε έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός. Που σημαίνει ότι οι πολλοί παράγουνε τον πλούτο, και τον ιδιοποιούνται οι λίγοι. Αυτό είναι μία μεγάλη αντίφαση, που χρειάζεται να λυθεί. Αρα, στο επίκεντρο της προσοχής της εργατιάς, της νεολαίας, πρέπει να μπει το ποιος κάνει κουμάντο. Δηλαδή, ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία. Τα άλλα πολιτικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κόμματα της γραμμής υπεράσπισης του κεφαλαίου. Κι ο ΣΥΝ θέλουν να αξιοποιηθεί ως "τσόντα" στα αντιλαϊκά σενάρια του δικομματισμού ή του διπολισμού, αξιοποιώντας την υποταγή του στο πολιτικό αυτό σύστημα. Με νέα ή παλιά πρόσωπα οι οπορτουνιστές, πάντα αξιοποιούνταν από το πολιτικό σύστημα. Αυτό γίνεται και σήμερα. Η νεολαία, επομένως, θα πρέπει να μην τους έχει καμία εμπιστοσύνη. Να τους γυρίσει την πλάτη μια και καλή. Οι οπορτουνιστές καπηλεύονται τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος χωρίς να έχουν βάλει ούτε το παραμικρό λιθαράκι για την οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας».

Στη συνέχεια, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις των φοιτητών για το ΚΚΕ και την πρότασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ