Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ατζέντα Εκδηλώσεων

Ελλη Πασπαλά
Ελλη Πασπαλά
Κυριακή (24/9)

  • Τελευταία βδομάδα (θα διαρκέσει έως τις 30/9) της έκθεσης «Τοπία της Ελλάδας», στην γκαλερί «Αιγόκερως» (Αριστοδήμου 4 και Δεινοκράτους). Ελληνες καλλιτέχνες μάς ταξιδεύουν από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, το γοητευτικό Ναύπλιο, τις ακτές της Πάρου, της Μήλου, τα απόκρημνα βράχια της Σαντορίνης, τα φιλόξενα λιμάνια της Κρήτης, τη γραφική Ικαρία, τη Χίο, τα καταγάλανα νερά της Σκοπέλου, μέχρι το Καστελόριζο, την άκρη της Ελλάδας. Παρουσιάζονται έργα των: Πάρι Πρέκα, Παναγιώτη Τέτση, Κώστα Μαλάμου, Κώστα Γραμματόπουλου, Μερόπης Πρέκα, Τόνιας Νικολαΐδου κ.ά.
  • «Πάμε σαν άλλοτε» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Μεγάλη Ορχήστρα των Βετεράνων Μουσικών, σήμερα (9μμ), στο «Αττικό Θέατρο» (Περιφερειακός Γαλατσίου), με μαέστρο τον Ν. Τσολάκη. Τραγουδούν: Ν. Καμπά, Σ. Παπανικολάου, Τζ. Ουίλιαμς, Ν. Παρίσης.

Δευτέρα (25/9)

  • Εργα από όλο το μουσικό φάσμα της δημιουργίας του (συμφωνικό, κινηματογραφικό, θεατρικό, λαϊκό) παρουσιάζει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη μοναδική συναυλία, που θα δώσει σήμερα, στο Ηρώδειο (9 μ.μ.), υπό τον τίτλο «Μυθολογία». Συμμετέχουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, με ερμηνευτές την σοπράνο Ειρήνη Καραγιάννη και τους Δημήτρη Μητροπάνο, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Αργύρη Μπακιρτζή και Φωτεινή Δάρρα. Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πυλαρινός.
  • Τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριό της ερμηνεύει η Ελλη Πασπαλά, στη συναυλία που θα δώσει σήμερα (9μμ), στο Θέατρο Αναβρύτων (Λ. Κηφισίας, Μαρούσι). Μαζί της θα εμφανιστούν ο Ντέιβιντ Λιντς και ο Σταύρος Λάντσιας, που θα παρουσιάσουν και δικές τους συνθέσεις από τους τελευταίους προσωπικούς τους δίσκους. Επίσης, ο Αρμένιος συνθέτης Χάικ Γιαζιτζιάν με το συγκρότημά του.

«Ματζουράνα στο κατώφλι - γάιδαρος στα κεραμίδια», από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών, στο Ηρώδειο
«Ματζουράνα στο κατώφλι - γάιδαρος στα κεραμίδια», από τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών, στο Ηρώδειο
Τρίτη (26/9)

Τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και Σερρών παρουσιάζουν, σήμερα, στο Ηρώδειο, το έργο του Γιώργου Αρμένη «Μαντζουράνα στο κατώφλι - γάιδαρος στα κεραμίδια», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Μαζί με τον Γιώργο Αρμένη παίζουν: Πασχάλης Τσαρούχας, Νίκος Δαδινόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Τζένη Σκαρλάτου, Κώστας Μπάρας, Χρίστος Τσίρτσης κ.ά.

  • Συνεχίζεται (μέχρι 30/9), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο) η έκθεση φωτογραφίας των Γιάννη Ιακωβίδη και Στέργιου Μανώλη με τίτλο «Φωτογραφικό οδοιπορικό στον Εύξεινο Πόντο».

Τετάρτη (27/9)

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Μορφές έκφρασης» παρουσιάζει, σήμερα, στο Δήμο Νέου Ηρακλείου, τη «Λαμπηδόνα», σε σκηνοθεσία και χορογραφία Θωμά Κινδύνη και επιμέλεια κειμένου Ματίνας Τσιγκούνη.

  • Η Νάντια Γουάινμπεργκ και οι «Σολίστ του Δήμου Αθηναίων» σήμερα (9μμ) εμφανίζονται στο «Αττικό Θέατρο» (Περιφερειακός Γαλατσίου), σε μια συναυλία συμπαράστασης στους πυροπαθείς της Σάμου.
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59), έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Κατσάγγελου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας. Μία παλιά φωτογραφική μηχανή γίνεται ο οδηγός του για να εξερευνήσει μονοπάτια πρωτόγνωρα και να μας παρουσιάσει μια αναδρομή των τόπων που έζησε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη (28/9)

  • Η Καναδέζα μέτζο σοπράνο Ναταλί Σοκέτ παρουσιάζει σήμερα στο Ηρώδειο την παράσταση με τίτλο «Ποιος είπε ότι η όπερα είναι βαρετή;». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από κωμικά σκίτσα και αστείες καρικατούρες από 14 διαφορετικές ντίβες και πασίγνωστους ρόλους όπερας.
  • Πορτρέτα, σκηνές δρόμου και γυμνά, παρουσιάζει ο Βασίλης Γόνης, στην πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του που παρουσιάζεται για λίγες ακόμη μέρες στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας). Ερμηνεύοντας και αποτυπώνοντας τα τριγύρω του ορατά, ο Β. Γόνης όχι μονάχα ανασύρει φωτογραφίζοντας αόρατες πτυχές τους, αλλά αποτυπώνει στις φωτογραφίες του το ήθος και την ιστορία της δικής του ψυχής, την ευαισθησία της προσωπικής του σκέψης, τους μύχιους κραδασμούς της ύπαρξής του.

Από το «Φωτογραφικό οδοιπορικό στον Εύξεινο Πόντο»
Από το «Φωτογραφικό οδοιπορικό στον Εύξεινο Πόντο»
Παρασκευή (29/9)

«Πλούτος» του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ, σήμερα και αύριο στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Ερμηνεύουν: Τάσος Περζικιανίδης, Γεράσιμος Γεννατάς, Εύης Γαβριηλίδης, Θέμης Μάνεσης, Δημήτρης Καρέλλης κ.ά.

Σάββατο (30/9)

  • Δύο μεγάλα έργα, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη, το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Αγγελου Σικελιανού και το «Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο, σήμερα (9 μ.μ). Ο συνθέτης και ο μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός θα διευθύνουν τα έργα σε νέα εκτέλεση. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα ακουστεί το «Πνευματικό Εμβατήριο» με σολίστ τους Γιάννη Κότσιρα, Ιωάννα Φόρτη και Ανδρέα Κουλουμπή. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το «Αξιον Εστί», με ερμηνευτές τους Γιάννη Κότσιρα, Ανδρέα Κουλουμπή, αφηγητή τον Γιάννη Φέρτη και σολίστ τον Τάσο Διακογιώργη (σαντούρι). Θα συμπράξουν: η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ, η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος, η Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
  • Πρεμιέρα σήμερα (9.15μμ), στο Θέατρο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42-46), όπου το «Μοντέρνο Θέατρο» παρουσιάζει τον «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου, σκηνοθεσία - κοστούμια Γιώργου Μεσσάλα και σκηνικά Βασίλη Τσιντσικώφ. Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Ολγα Τουρνάκη, Ντένη Θεμελή, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Περικλής Μοσχολιδάκης, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος κ.ά.

Εργο του Πάρι Πρέκα
Εργο του Πάρι Πρέκα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ