Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συναντήσεις για τις Ομάδες Εργασίας και τις Τεχνικές Επιτροπές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνάντηση στο «Λήδρα Πάλας» στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας είχαν χτες ο επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου και ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οζντέλ Ναμί, με θέμα τις Τεχνικές Επιτροπές και τις Ομάδες Εργασίας, που αποφασίστηκαν για τη δημιουργία πλαισίου των νέων διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού.

Ο Γ. Ιακώβου επανέλαβε ότι οι «Ομάδες Εργασίας και οι Τεχνικές Επιτροπές - όσες είναι έτοιμες - θα συσταθούν στην εβδομάδα που αρχίζει την 7η Απριλίου», σημειώνοντας ότι «το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και κρίνω ότι η εξέλιξη είναι ομαλή». Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αποναρκοθέτηση και ξεκίνησαν οι εργασίες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λευκωσίας για τη διάνοιξη του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, με την ολοκλήρωσή τους να υπολογίζεται προς το τέλος της επόμενης βδομάδας.

Στο μεταξύ ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στο ρωσόφωνο περιοδικό «Ελλάδα», αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο και τη σύνδεση που επιχειρείται με το Κυπριακό, διαπίστωσε ότι «το μόνο κοινό που υπάρχει μεταξύ της κατάστασης στο Κόσσοβο και της Κύπρου είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις παραβιάζονται κατάφωρα βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας, καθώς και ρητές αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού. Παραβιάζεται με τον πιο ωμό τρόπο η εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία τόσο της Σερβίας, όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τέλος, σε συνάντησή του ο Δ. Χριστόφιας με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη λύση, υπογραμμίζοντας ότι πολλά θα κριθούν από τη στάση την οποία θα τηρήσει η Αγκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ